Yunan basını hala Erdoğan'ın Körfez ziyaretini konuşuyor: Dev anlaşmalar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan basını hala Erdoğan'ın Körfez ziyaretini konuşuyor: Dev anlaşmalar

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ziyareti üzerinden hayli zaman geçmesine rağmen Yunan basınında hala konuşuluyor. ToVima gazetesi, Körfez ülkelerinde imzalana milyarlarca dolarlık anlaşmaları ''dev'' olarak tanımladı.

Yunan ToVima gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez turunu sayfalarına taşıdı. Gazete, Erdoğan’ın Körfez ülkeleriyle yaptığı anlaşmaların büyüklüğüne değinerek söz konusu anlaşmaların Türkiye tarihinin en büyük ekonomik anlaşmaları olarak yorumladı.

Yunan gazetesi, Erdoğan’ın Körfez turunun Türkiye için büyük bir başarı olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekerek bu durumun ortaya çıkmasında Körfez ülkelerinin istekli olmasının da payı olduğuna dikkat çekildi.

Erdoğan ve heyetinin Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) düzenlediği gezinin Körfez amacının ülkeler arası ticaret ve yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi olduğu belirtildi.

Arap Krallıklarının da Türkiye ile ticaret ve yatırım çalışmalarını bir fırsat olarak gördüğüne değinilirken, Körfez ülkelerinin ekonomilerini petrol ve doğalgaza olan bağımlılığını azaltmak istedikleri ifade edildi.

Erdoğan’ın ziyareti sayesinde Körfez ülkelerinin ekonomilerini çeşitlendirme fırsatı yakalayabileceklerine değinildi.

Yunan basını hala Erdoğan'ın Körfez ziyaretini konuşuyor: Dev anlaşmalar

DEV ANLAŞMALAR

Gazete, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında imzalanan anlaşmaları ‘’dev’’ olarak tanımlarken özellikle savunma alanındaki anlaşmalara dikkat çekildi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a Baykar üretimi çok sayıda silahlı insansız hava aracı (SİHA) ihraç edeceğine değinen gazete, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (İDEF) yeni anlaşmaların açıklanacağını belirtti.

ToVima, Türkiye’nin özellikle İHA alanında dünyanın pek çok yerine satış gerçekleştirmesinin Türkiye için değerli olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında imzalanan anlaşmalarla ilgili yorumlarına başvurulan Andreas Krieg, Riyad’ın Türkiye’den SİHA almasının oldukça ‘’akıllıca’’ bir hamle olduğunu belirtti. King, böylece Suudi Arabistan’ın gelişmiş teknolojiye sahip hava araçlarını ülkelerinde üretecek fabrikaların da açılmasını sağlayabileceklerini kaydetti. Ayrıca, Suudi Arabistan’ın doğalgaz ve petrole endeksli ekonomisini yüksek teknoloji ürünlerle tahkim edeceğini ifade etti.

ToVima, Türkiye ile BAE arasında enerjiden doğal kaynakların geliştirilmesine, uzay ve savunma alanlarını kapsayan 50,7 milyar dolarlık anlaşmanın her iki ülke için de büyük anlam ifade ettiğine dikkat çekildi.

Bu anlaşmayla Türkiye’nin ekonomisi üzerindeki baskıyı azalttığı, BAE’nin de ekonomisini çeşitlendirme fırsatı yakaladığı ifade edildi.

Ayrıca, İsrail Başbakan’ının Türkiye ziyareti planının da Erdoğan’ın Körfez ülkeleri ziyaretiyle ilişkili olduğu iddia edildi.  

Türkiye’nin bölge ülkeleriyle ekonomik ve siyasi ilişkilerini güçlendirmeye önem verdiği kaydediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...