- Ebedi huzur istiyoruz
1 saat 56 dakika önce

Cumhurbaşkanı’ndan Yunan’a zeytin dalı... Ebedi huzur istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’in bugünkü kritik ziyareti öncesi ‘Komşu'ya, Ege ve Doğu Akdeniz için iş birliği mesajı yolladı: “İki ülkenin iki duvar arasına sıkıştırılmaya çalışılan ilişkilerini rahatlatmak ve o ön yargılarla bezeli duvarları yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz.”
 - "Taktikleri sivil ölümlerine yol açıyor"
3 saat 47 dakika önce

Blinken'den Netanyahu'ya Gazze tepkisi: "Taktikleri sivil ölümlerine yol açıyor"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Gazze Şeridi’nin Refah kentinde gerçekleştirdiği saldırılara karşı tepki gösterdi. İsrail'in sivilleri korumak için güvenilir bir planı olmadığını belirten Blinken, "Hamas'a karşı başarısız oldu taktikleri sivil ölümlerine yol açıyor" dedi.
 - Yahya Sinvar İsrail'in başarısızlığının simgesi
5 saat 16 dakika önce

ABD ve İsrailli yetkililerden itiraf gibi sözler: "Yahya Sinvar İsrail'in başarısızlığının simgesi"

ABD Merkezli New York Times gazetesine konuşan ABD ve İsrailli yetkililerden itiraf gibi açıklamalar geldi. Yetkililer "Yahya Sinvar İsrail'in başarısızlığının simgesi" dedi.
Dünya - Dünya
5 saat 21 dakika önce

Hollanda'dan İsrail kararı! Kraliyet Sanat Akademisi İsrailli kurumla işbirliğine son verdi

Hollanda'nın idari başkenti Lahey'deki Kraliyet Sanat Akademisi (KABK) yönetimi, Kudüs'teki Bezalel Sanat ve Tasarım Akademisi ile işbirliğini iptal etme kararı aldı.
Dünya - Dünya
5 saat 25 dakika önce

Irak Türkmenleri Bağdat yönetimini PKK'yı terör örgütü ilan etmeye çağırdı

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, PKK terör örgütünün Türkmen yetkililere ve Irak Türkmen Cephesi binalarına saldırabileceği yönünde istihbarat aldıklarını açıkladı. Turani Bağdat yönetiminin PKK'yı terör örgütü ilan etmesi için çağrı yaptı.
 - Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
6 saat 19 dakika önce

Putin'den kabinede değişim hamlesi! Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanı Sergey Şorgu'yu görevden alarak Ulusal Güvenlik Konseyi genel sekreterliğine atadı. Putin, yeni oluşacak hükümette Savunma Bakanlığına eski Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov’u önerdi.
Dünya - Dünya
6 saat 30 dakika önce

Dışişleri Bakanlığı İsrailli Bakanın iftiralarına cevap verdi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ilişkin sözlerini paylaşarak yaptığı iftiralara cevap verdi: "İsrail'in soykırım politikaları hem Filistinlilere hem de İsraillilere tehdit"
 - Burundi'de otobüs durağına bombalı saldırı
6 saat 49 dakika önce

Otobüs durağına bombalı saldırı! Burundi'de 5'i ağır 38 yaralı var

Afrika ülkesi, Burundi'de otobüs durağına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 5'i ağır olmak üzere 38 kişi yaralandı. Burundi hükümeti, saldırılardan Ruanda'yı sorumlu tutuyor.
 - PKK yönelik karar Meclis'ten geçti
7 saat 27 dakika önce

Japonya, PKK'nın mal varlıklarını dondurma kararı aldı

Terör örgütü PKK'nın Japonya'daki örgüt yapısını deşifre eden gazeteci Ishii Takaaki, ülkesindeki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Takaaki, "Japon hükümeti PKK'nın varlıklarını donduran yasayı onayladı. Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa da PKK'nın izlenmesi gerektiğini belirtti. Türkiye-Japonya işbirliğiyle PKK'nın faaliyetlerini durduralım" ifadelerine yer verdi.
 - İsrail'e kara haber, dünyaya duyurdular!
9 saat 43 dakika önce

Mısır, Türkiye'nin ardından UAD'de İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olma kararı aldı

Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahale etme kararının ardından Mısır da harekete geçti. Mısır Dışişleri Bakanlı, Güney Afrika'nın UAD'e açtığı soykırım davasına ülkelerinin müdahil olacağını açıkladı.
Dünya - Dünya
9 saat 48 dakika önce

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas lideri Heniyye ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyetiyle bir araya geldi. Kalın, Haniye ve beraberindekilerle bir görüşme gerçekleştirdi.
 - İsrail tankını Yasin-105 roketiyle vurdu
10 saat 17 dakika önce

Kassam Tugayları'ndan Gazze'de yeni saldırı! İsrail tankını Yasin-105 roketiyle vurdu

Hamas'a bağlı Kassam Tugayları, Cibaliye kampında Filistinlilere acımasız saldırılar gerçekleştiren İsrail askerlerine karşı yeni saldırı gerçekleştirdi. Kassam Tugayları, İsrail tankını Yasin-105 roketiyle vurduklarını açıkladı.
 - Ukrayna savaş uçakları Rusya'yı bombaladı
10 saat 37 dakika önce

Ukrayna savaş uçakları Rusya'yı bombaladı! Belgorod’da ölü ve yaralılar var

Ukrayna, savaş uçakları topraklarında ilerleyen Rusya'ya karşı hava saldırısı gerçekleştirdi. Rusya'nın Belgorod şehrine yapılan saldırıda bir bina enkaz haline geldi. Saldırıda 11 kişi ölürken 31 kişi ise yaralandı.
 - Nakilden 2 ay sonra öldü
10 saat 49 dakika önce

ABD'de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

ABD'nin Boston kentindeki bir hastanede, genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakledilen ilk hasta olan 62 yaşındaki Richard Slayman, operasyondan yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetti.
 - İlk kadın Cumhurbaşkanı göreve başladı
10 saat 57 dakika önce

Kuzey Makedonya'da yeni dönem... İlk kadın Cumhurbaşkanı, görevi resmen devraldı!

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’ta düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunu kazanan Gordana Siljanovska Davkova, ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı olarak görevine başladı.
 - Bir cami ile okulu ateşe verdi!
12 saat 36 dakika önce

Camiler, okullar, evler... İsrail ordusu Gazze Şeridi'ni harabeye çevirmeye devam ediyor!

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusuna mensup bir askerin bir cami ile Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu ateşe verdiği görüntüler, sosyal medyada tartışma konusu oldu.
 - Meksika'da 6.4 büyüklüğünde deprem
12 saat 49 dakika önce

Çevre ülkelerden de hissedildi! Meksika'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Meksika'nın Guatemala sınırındaki Chiapas eyaleti açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 - "Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var!"
13 saat 16 dakika önce

Belçika'dan Türkiye'ye savunma sanayii ve yenilenebilir enerji övgüsü: "Büyük potansiyel var!"

Yenilenebilir teknoloji ve enerji verimliliği sektöründe uzmanlığa sahip Belçika Prensi Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisinde dünyanın en iyileri arasında yer aldığı gibi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojileri endüstrisi geliştirme konusunda da büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.
 - Devlet Başkanı'na soruşturma açıldı!
13 saat 42 dakika önce

Peru'da Devlet Başkanı'na soruşturma... Kardeşini soruşturan polis birimini feshetmişti!

Peru'da Devlet Başkanı Dina Boluarte hakkında, gözaltına alınan kardeşini soruşturan özel bir polis gücünü dağıttığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
 - Binlerce kişinin tahliyesine karar verildi!
14 saat 1 dakika önce

Rusya, Ukrayna'da ilerlemeye devam ediyor... Binlerce kişi tahliye edildi!

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın arka arkaya saldırılarını sürdürmesi nedeniyle Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki sınır bölgelerinden binlerce kişinin tahliye edildiğini açıkladı.
 - AVM'de yangın faciası!
15 saat 15 dakika önce

Polonya'da büyük yangın! 1.348 dükkan küle döndü

Polonya’nın başkenti Varşova'da 'Marywilska 44' adlı alışveriş merkezinde çıkan yangının kısa sürede yayılması sonucu 1.348 dükkan küle dönerken ölü ve yaralı olmadığı bildirildi.
Sona Git