Yunanistan’da Başbakanı topa tuttular! Savunma sanayisinde Türkiye’yi örnek gösterdiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan’da Başbakanı topa tuttular! Savunma sanayisinde Türkiye’yi örnek gösterdiler

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis genel seçimlere günler kala muhalefet liderlerinin eleştiri oklarının ana hedefi oldu. Yunanistan’ın dış politikasını ve savunma sanayi girişimlerini eleştiren Yunan muhalifler, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisi politikalarını örnek göstererek Mitsotakis hükümetinin içine düştüğü zor durumu anlattılar.

Yunan muhalefet partileri, hükümeti ülkenin dış politika ve savunma sanayi politikalarını ele alış biçimi nedeniyle topa tuttu.

Altı büyük siyasi partinin liderleri ERT kanalında Yunanistan’da yapılacak olan genel seçimlere günler kala canlı yayına katıldı.

Ana muhalefetteki SYRIZA partisinin Yunanistan'ın askeri yeteneklerini güçlendirme taahhüdünü yineleyen Alexis Tsipras, Başbakan Kyriakos Mitshükümeti döneminde silah programları için harcanan yaklaşık 15 milyar Euro’nun yerli savunma sanayisine katkı sağlamadığını ifade etti.

Tsipras, “Türkiye savunmasının %60'ını milli sanayisine bağlamışken, 14-15 milyar Euro’luk bir programın Yunan savunma sanayisine tek bir avro kazandırmaması kabul edilemez” dedi.

HÜKÜMETİN SAVUNMA POLİTİKALARI ELEŞTİRİLDİ

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, PASOK lideri Nikos Androulakis ülkenin askeri kapasitesini ve sınır güvenliğini daha da artırma sözü verdi.

Yunanistan Çözüm partisi lideri Kyriakos Velopoulos bu arada hükümetin dış politika pozisyonlarını eleştirdi ve Yunanistan'ın günümüzün çok kutuplu dünyasının gerçeklerine uygun hareket etmesi gerektiğini belirtti.

MeRA25 partisinin genel başkanı ve eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, "geçmişte de kanıtlandığı gibi, Türkiye ile silahlı bir çatışma durumunda ülkenin Batılı müttefiklerine güvenemeyeceğini" vurguladı.

Yunanistan’da Başbakanı topa tuttular! Savunma sanayisinde Türkiye’yi örnek gösterdiler

ABD VE FRANSA İLE İLİŞKİLER SORGULANDI

Yunanistan Komünist Partisi lideri Dimitris Kutubas, Fransa, ABD ve diğer ülkelerle imzalanan silah anlaşmalarının NATO'nun çıkarlarına hizmet ettiğini ve Yunanistan'ın kendisini misilleme hedefi haline getirecek saldırgan eylemlere katılmasına yol açacağını iddia etti.

İktidardaki Yeni Demokrasi partisinin lideri Mitsotakis, "ülkenin silah programlarının çok iyi planlandığını ve mali kurallardan sapmadığını" söyleyerek kendi hükümetini savundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...