Yunanistan'da silahlı saldırı: 6 Türk infaz edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yunanistan'ın önemli tatil merkezlerinden Lutsa'da araç içerisinde 6 Türk'ün infaz edildiği bildirildi. Yunan medyasına yansıyan haberlerde, saldırının mafya hesaplaşması olabileceği ifade edildi.

Yunanistan’ın batısında yer alan turistik bölgelerinde Lutsa’da düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda bir otomobilin hedef alındığı kaydedilirken, Yunan basını, hayatını kaybedenleri Türk olduğunu duyurdu.

Yunan basını, saldırının yerel saatle dün saat 19:00 sularında gerçekleştirildiğini ve araçtaki beş kişinin öldüğünü, bir diğer kişinin ise yakın bölgede cesedinin bulunduğunu aktardı. Yunan yetkililerin mafya hesaplaşması üzerinde durduğu ifade ediliyor.

Yunan devlet televizyonu ERT, güvenlik güçlerinin olay yerinde 9 milimetrelik 25 mermi kovanı bulduğunu ve incelemelerin devam ettiğini bildirdi. Polisin bu silahların daha önce de kullanılmış olma ihtimalini incelediğine dikkat çekildi. Proto Thema gazetesi, öldürülenlerden birinin daha önce yasa dışı yollarla Yunanistan’a girmekten gözaltına alındığını belirtirken, Yunan polisinin diğer 5 kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığını duyurdu.

Yunanistan'da silahlı saldırı: 6 Türk infaz edildi

“FRANSIZ KİMLİĞİNE SAHİP TÜRKLER”

Yunan medyası, öldürülenlerin Türk olduğunu ve aynı zamanda Fransız kimlik belgesi olduğunu bazı kaynaklara dayandırarak iddia etti. Polisler bu belgelerin orijinalliğini incelediklerini de açıkladı. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı şüphelenilen bu kişilerin Yunanistan ve Fransa’da aktif olduğu da öne sürüldü. Proto Thema’ya konuşan bir kaynak, “Şu an aynı araçta ölü bulunanların aynı çeteden olup olmadığı bilinmiyor. Belki bazıları rakip çeteden olabilir” dedi.

Ülke basınındaki haberlerde, saldırganların önce otomobile önden ateş açtığı daha sonra ise mavi renkli aracın yanlarını hedef alarak yolcuları ve şoförü öldürdükleri belirtildi. Yunan polisinin pusu ihtimali üzerinde durduğu ve saldırganlarla kurbanların birbirlerini tanıdığı ihtimaline ağırlık verdiği de kayıtlara geçti.

Yunanistan'da silahlı saldırı: 6 Türk infaz edildi

SAHTE PLAKA KULLANILMIŞ

İncelemeleri sürdüren Yunan polisi, mavi renkli otomobilin plakasının sahte olduğunu duyurdu. Aracın plakasının selobant ile tutturulduğunu tespit eden Yunan polisi araçta silah ya da uyuşturucu bulunmadığını da aktardı.

Yunan kaynaklar, “Polis, saldırganların olaydan sonra araca girerek silah ve diğer eşya ve uyuşturucuları almış olabileceğini düşünüyor” iddiasını da paylaştı.

ŞOFÖR KAÇMAYI BAŞARDI

Olay yerini analiz eden Yunan polisinden bir kaynak, şoförün saldırıdan kurtulduğunu ve araçtan çıkmayı başardığını fakat daha sonra ölü halde bulunduğunu belirtti. Şoförün yakın mesafeden çok kez vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Öte yandan polisin bölgeyi ablukaya aldığı da açıklandı. Polisin, saldırganların kaçmış olabileceği bir otomobil ve bir motosiklet için arama başlattığı kaydedildi. Yetkililer liman ve havalimanlarına da haber vererek saldırganları yakalamaya çalıştıklarını duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...