Yunanistan'dan Türkiye'ye AB desteği

Yunanistan'dan Türkiye'ye AB desteği
Başlık ResmiYunanistan'dan Türkiye'ye AB destegi

5 yıl aradan sonra Türkiye'nin Bürüksel'de düzenlenen gayri resmi nitelikli AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılmasının önemli olduğunu belirten Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, ülkesinin Türkiye'nin AB yolunda ilerleyişinden yana olduklarını belirtti.

Kaydet
|

Yerapetritis, bir Türk Dışişleri Bakanı'nın 5 yıl aradan sonra bu toplantıya katılmasının kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Toplantının Türkiye-Avrupa ilişkilerini konuşmak için bir fırsat olacağını vurgulayan Yerapetritis, "Yunanistan temelde Türkiye'nin Avrupa ilerleyişinden yanadır." diye konuştu.

Yerapetritis, Birleşmiş Milletler (BM) inisiyatifi ile Kıbrıs meselesinin çözümü için müzakerelerin tekrar başlatılmasına yönelik çabaları son derece önemli bulduğunu ifade ederek, Brüksel'de bugün düzenlenen toplantı çerçevesinde Fidan ile bu konuları ikili görüşmede ele alacaklarını aktardı.

BAKMADAN GEÇME
MSB
HABER

MSB'den ABD ile ortak tatbikat iddialarına cevap

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.