Zelenskiy: Putin'in ültimatomu yerine getirilemez

Düzenleyen:
Zelenskiy: Putin'in ültimatomu yerine getirilemez

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın ültimatomunu yerine getiremeyeceklerini söyledi. Zelenskiy, bunun sadece Ukrayna halkının tamamen yok edildiği durumda mümkün olacağını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupalı medya kuruluşlarına röportaj verdi. Zelenskiy, Rusya’nın ültimatomunun yerine getirilemez olduğunu vurgulayarak “Her şeyden önce bunu fiziksel olarak yapamayız. Bunun için herkesi yok etmek gerekiyor. O zaman ültimatom otomatik olarak yerine getirilecek” dedi.

Zelenskiy, karşı tarafın işgali altındaki şehirlerde Rus askerlerine karşı ciddi bir halk direnişi olduğuna işaret ederek “'Bize Harkiv, Mariupol ve Kiev’i verin' diyorlar. Bunu ne bu şehrin sakinleri ne de devlet başkanı yapacak. Biz ültimatomu ancak yok olduğumuzda uygulayabiliriz” ifadesini kullandı.

Ukrayna lideri Zelenskiy, ültimatomların Rusya’ya Ukrayna ile savaşında herhangi bir sonuç getirmeyeceğini de vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...