Zelenskiy 'şu anda hazırlar' deyip, garantör olacak 4 ülkeyi açıkladı: Aralarında Türkiye de var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zelenskiy 'şu anda hazırlar' deyip, garantör olacak 4 ülkeyi açıkladı: Aralarında Türkiye de var

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasında İngiltere, ABD, İtalya ve Türkiye'nin garantör olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile barış anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Anlaşmanın iki ayrı belgeden oluşması gerektiğini söyleyen Zelenskiy, şu anda İngiltere, ABD, İtalya ve Türkiye'nin Ukrayna'nın güvenliğinin garantörü olmaya hazır bulunduklarını ancak henüz kimseden kesin cevap gelmediğini kaydetti.

"GÜVENLİK GARANTİLERİ AYRI KONU"

Rusya ile yapılabilecek barış anlaşmasının iki ayrı belgeden oluşması gerektiğine işaret eden Zelenski, "Bunlardan biri Ukrayna'nın güvenlik garantisi ile ilgili, diğeri de doğrudan Rusya Federasyonu ile ilişkisi hakkında olmalı. Moskova, tüm sorunların çözümünü içeren tek bir anlaşmaya sahip olmak istiyor ancak herkes kendisini Rusya ile masada tam olarak görmüyor. Onlar için güvenlik garantileri ayrı bir konu, Ukrayna'nın Rusya ile yapacağı anlaşmalar ise ayrı." ifadelerini kullandı.

Zelenski, şu anda İngiltere, ABD, İtalya ve Türkiye'nin Ukrayna'nın güvenliğinin garantörü olmaya hazır bulunduklarını ancak henüz kimseden kesin yanıt gelmediğini kaydetti.

"TÜM MÜZAKERELERİN SONU OLUR"

Mariupol'deki durumun Borodyanka'da yaşananların 10 katı olabileceğine dikkati çeken Zelenski, "Şunu söylemek isterim, (Mariupol'de) bizim askerlerimizin ve adamlarımızın yok edilmesi (Rusya ile) tüm müzakerelerin sonu olur." dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...