Zelenskiy: Ukrayna 'Büyük İsrail' olacak

Düzenleyen:
Zelenskiy: Ukrayna 'Büyük İsrail' olacak

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy "Ukrayna İsviçre gibi silahsızlanmayacak; Büyük İsrail olacak. Silahlı kuvvetler sinemalarda, süpermarketlerde olacak, insanlar silah taşıyacak. Halkımın, harika bir büyük ordu olacağını düşünüyorum" dedi.

Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yanan saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, destek toplamak amacıyla yabancı ülkelerin parlamentolarına hitap ediyor. Zelenskiy bugüne kadar Avrupa Parlamentosu ve 18 ülkenin parlamentolarında konuşma yaptı.

İlk kez çevrim içi olarak 1 Mart’ta Avrupa Parlamentosuna hitap eden Zelenskiy, ardından İngiltere, Polonya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsviçre, İsrail, İtalya, Fransa, Japonya, İsveç, Danimarka, Norveç, Belçika, Hollanda, Avustralya, Romanya ve son olarak İspanya parlamentosunda vekillere seslendi.

"HALKIM, HARİKA BİR BÜYÜK ORDU OLACAK"

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Avrupa Konseyi, G7, NATO ve Doha Forumunda konuşan Zelenskiy ayrıca Grammy Ödülleri için düzenlenen törene video mesaj gönderdi. Öte yandan Zelenskiy yayınladığı bir mesajda savaştan sonra Ukrayna’nın ‘Büyük İsrail” olacağını söyledi.

Zelenskiy "Ukrayna İsviçre gibi silahsızlanmayacak; Büyük İsrail olacak. Silahlı kuvvetler sinemalarda, süpermarketlerde olacak, insanlar silah taşıyacak. Halkımın, harika bir büyük ordu olacağını düşünüyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...