Zelensky'nin danışmanı: Öldürebildiğiniz kadar çok Rus öldürün

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelensky'nin danışmanı: Öldürebildiğiniz kadar çok Rus öldürün

DÜNYA Haberleri

Kyiv'den perşembe günü gelen bir açıklamada Ukrayna'nın tek planının "maksimum sayıda Rus öldürme ile en vahşi ilerleme kaydetme" olduğu açıklandı. Daha önceden yapılan açıklamalarda Ruslara "her yerde ve her zaman zulmetme" sözü verilmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin ofis danışmanı Mikhail Podoliak perşembe günü bir telemaraton sırasında yayında Ukrayna'nın tek planının "maksimum sayıda Rus öldürmek" olduğunu açıkladı.

"Tek bir plan var: Bu rotada maksimum Rus öldürme ile en vahşi şekilde ilerleme" dedi. "Ukrayna için tek olası senaryo 1991 sınırlarına ulaşmaktır" diye devam etti.

RUSLARA 'ZULÜM' SÖZÜ VERDİ

Mayıs ayında Podoliak, ülkesinin Rusya'dan ve onu temsil edenlerden nefret ettiğini de ilan etti ve Ruslara "her zaman ve her yerde zulmetme" sözü verdi. 

Bu, Ukrayna askeri istihbarat teşkilatı başkanı Kirill Budanov'un, ajanlarının tanınmış Rus kişileri öldürdüğüyle övünen ve Kiev'in "dünyanın her yerinde Rusları öldürmeye devam edeceğini" taahhüt eden yorumlarının ardından geldi.

'ÖLDÜREBİLDİĞİNİZ KADAR ÇOK RUS ÖLDÜRÜN'

Bu hafta başlarında Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, çatışmanın ilk günlerinde “öldürebildiğiniz kadar çok Rus öldürün" talimatı verildiğini açıkladı.

Bakan, o zamandan beri Ukrayna kuvvetlerinin çok sayıda Batı silahı aldığını söyleyerek övündü ve Kiev'in de yakında F-16 savaş uçaklarıyla donatılacağını belirtti.

BATI ASKERİ YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

Batı, çatışma sonunda müzakere masasında çözüme kavuşturulmadan önce Ukrayna kuvvetlerinin savaş alanında mümkün olduğunca çok başarı kazanmasına yardım etme niyetiyle Kiev'e milyarlarca dolar değerinde askeri yardım sağlamaya devam etti.

Ancak geçen ay, ABD Senatörü Lindsey Graham, Washington'un çatışmayı körüklemeye devam etme konusundaki gerçek niyetine dair ipuçları verdi. Graham, Kiev'de Zelensky ile yaptığı görüşmede "Rusların ölmesinden" duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve görüşmenin ilerleyen saatlerinde ABD'nin Ukrayna'ya akıttığı milyarlarca doların "harcadığımız en iyi para" olduğunu söyledi.

Kaynak: Fars News

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...