ABD'de donanma binasında saldırı paniği

ABD'de donanma binasında saldırı paniği
Başlık ResmiABD'de donanma binasinda saldiri panigi

ABD'nin başkenti Washington'da iki yıl önce silahlı saldırının yaşandığı donanma binasında, yeni bir panik yaşandı.

Kaydet
|
Binadan bir personelin başkent polisini arayarak silah sesleri duyduğunu belirtmesi üzerine hızlı biçimde binanın çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

İki yıl önce saldırgan dahil 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırının etkisiyle olay yerine birçok polis ve itfaiye aracı akın ederken, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Alkol, Sigara, Yanıcı ve Patlayıcı Maddeler Bürosu görevlileri de bina kompleksine geldi.

Donanma binası ve çevresindeki yollar kapatılarak, donanma personeli ve çevredeki vatandaşlara kapalı mekanlarda kalmaları çağrısı yapıldı.

Ancak, araştırmalar sonucunda hiçbir saldırı, silah kullanımı ve herhangi bir şüpheliye rastlanmadı.

Bunun sonucunda, bina çevresindeki güvenlik önlemleri biraz azaltılsa da yolların bir süre daha trafiğe kapalı olacağı belirtildi.

Basın toplantısı düzenleyen Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser ve yetkililer de ihbarın asılsız çıktığını duyurdu.

ABD'de, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları öncesinde olası terör ve saldırı kaygıları artmıştı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.