Büyükşen cinayetinde kör düğüm çözülüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Büyükşen cinayetinde kör düğüm çözülüyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde 2018 yılında cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyükşen çiftinin soruşturmasında Jandarma Genel Komutanlığınca özel olarak görevlendirilen Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda 24 kişi gözaltına alındı.

3 Eylül 2018 tarihinde Konya Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde Necla Büyükşen (54) ve Metin Büyükşen (55) isimli çiftin evlerinde ateşli silahla öldürülmelerine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda sır perdesi aralanıyor.

Jandarma Genel Komutanlığınca özel olarak görevlendirilen Jandarma dedektifleri olan JASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin şafak operasyonuyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SORGULARI DEVAM EDİYOR

Alınan bilgiye göre, Konya ili Karatay ilçesinin İsmil Mahallesinde gerçekleşen cinayet soruşturmasında Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) görevlendirilmişti. Soruşturma kapsamında, şüpheli oldukları değerlendirilen çok sayıda şahıs gözaltına alınırken, şahısların sorgusu Konya İl Jandarma Komutanlığında devam ediyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Konya’da yaklaşık 3 yıl önce işlenen Metin ve Necla Büyükşen cinayeti soruşturmasına yönelik Konya Cumhuriyet Başsavcılığından da açıklama yapıldı. Açıklamada, "3 Eylül 2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen’in öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 13 Temmuz 2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanmıştır. İkamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alınan şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığında adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

NE OLMUŞTU?

Konya'nın Karatay İlçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki evlerine 3 Eylül 2018 gecesi maskeli bir şahıs tarafından öldürülen Necla ve Metin Büyükşen çiftinin cinayeti 3 yıldır aydınlatılmayı bekliyor. Çiftin doktor oğlu Osman Büyükşen, anne ve babasının katilinin ortaya çıkartılması için yetkililere yardım çağrısında bulunmuştu.

10 KİŞİLİK ÖZEL TİM KURULMUŞTU

Bu çağrıyı cevapsız bırakmayan Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye'nin gündemine oturan çifte cinayetin çözümü için Jandarma Suç Araştırma Timi'nin deneyimli dedektiflerinden oluşan 10 kişilik özel bir ekip kurdu.

HİPNOZ UYGULAYACAKLAR

Geçtiğimiz günlerde de cinayete ilişkin, hiçbir şekilde konuşmayan Büşra Büyükşen için son çare hipnoz yapılacağı öğrenilmişti.

CANLANDIRMA YAPTILAR

Öte yandan Doktor Osman Büyükşen'in Türkiye'nin yüreğini sızlatan isyanına rağmen suskun kalan Büşra Büyükşen, Müge Anlı'nın programında olay gününü canlandırmış, stüdyoya getirilen pencere ve yatak ile o günü tekrar anlatan Büşra'nın yaptıkları ve söyledikleri arasındaki çelişkiler dikkat çekmişti.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...