'Çalışıyor olacağız'

'Çalışıyor olacağız'
Başlık Resmi'Çalisiyor olacagiz'

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer müzakerelerle ilgili, 'Yarın çalışıyor olacağız, uzatma olmayacak' dedi.

Kaydet
|
Zarif, beraberindeki İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakç ve İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile müzakerelerin yapıldığı otelin balkonuna çıktı.
Gazetecilerin "Müzakereler bugün bitecek mi?" diye seslenmesi üzerine Zarif, müzakerelerle ilgili bugün bir açıklama yapılmayacağını söyledi.
Zarif, "Yarın bitecek mi?" sorusu üzerine de "Biz yarın çalışıyor olacağız. Halen işleri bitirmek için çalışmaya ihtiyacımız var. Uzatma olmayacak" diye konuştu.
Taraflar, 30 Haziran'dan bu yana uzatmalı müzakerelere devam ediyor. Müzakarelerin yarın bir anlaşmayla sonuçlanması bekleniyor.
İran ile Birleşmiş Milletlerin (BM) beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu, İsviçre'nin Lozan kentinde 2 Nisan'da varılan siyasal uzlaşıdan bu yana kapsamlı anlaşma metninin yazımını tamamlamaya çalışıyor.


Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.