'Doğu Türkistan ve Arakan' konulu fotoğraf sergisi

/ Kaynak: AA
'Doğu Türkistan ve Arakan' konulu fotoğraf sergisi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İnsani Fikir Akıncıları Derneği (İFADER) tarafından "Doğu Türkistan ve Arakan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanı'nda açılan sergide, Doğu Türkistan ve Arakan"daki Müslümanların yaşadığı dram fotoğrafları yer aldı. İFADER Başkanı Orçun Şekercioğlu, serginin Doğu Türkistan ve Araka'nda devam eden insanlik dramına dikkat çekme amacını taşıdığını belirtti.
"Ümmet için ümmet bir arada" diyerek toplandıklarını belirten Şekercioğlu, "Çin, Dogu Türkistan'daki kardeşlerimize zulüm etmeye her geçen gün dahada artan bir şiddetle devam ediyor. Çin Halk Cumhuriyeti, adeta zulmü fanteziye dönüştürmüş durumdadır. Bu zulme alkış tutan ne kadar Çinli varsa hepsine telin ediyoruz. Doğu Türkistan'daki müslümanların bir an önce feraha kavuşması ve zulmün derhal son bulması için dua ediyoruz" diye konuştu.
Dogu Türkistanlı ve Arakanlı Müslümanların her zaman yanlarında olacaklarını vurgulayan Şekercioğlu, şunları kaydetti:
"Hindistan'ın Burma Arakan bölgesinde Müslüman kardeşlerimizin gördükleri zulüm hat safhaya ulaşmış durumdadır. Buradan bu zulme sessiz kalarak alkış tutan sözde medeni dünyayı ve Hindistan'daki devlet otoritesine tabii Hindu rahipleri telin ediyoruz bizler hem dualarımızla hemde her manada tüm gayretlerimizle Arakanli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz."
Fotoğraf sergisi 16 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...