SON DAKİKA: Ankara Patlama gelişmeler, son detaylar (SON DAKKA ANKARA HABERLERİ)

SON DAKİKA: Ankara Patlama gelişmeler, son detaylar (SON DAKKA ANKARA HABERLERİ)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dün Ankara'daki hain terör saldırısının detayları belli oluyor. Son dakika Ankara haberleri. Ankara'da ölü ve yaralı sayısı kaça çıktı. İşte detaylar

Dün Ankara'daki hain terör saldırısının detayları belli oluyor. Son dakika Ankara haberleri. Ankara'da ölü ve yaralı sayısı kaça çıktı. İşte detaylar Ankara'da sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Ankara ölü ve yaralı sayısı belli oldu. Ankara'da tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi.Tren garının bulunduğu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Patlamanın olduğu bölgeye, sağlık ekipleri ve itfaiye gönderildi.Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

"10 Ekim saat 10:04'te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında başlatılan soruşturma süreci devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren odakların tespiti ve bir an önce adalet önüne sevk edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48'i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir.

Bu çerçevede;

Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız:

 

1- Abdülkadir UYAN

2- Metin KÜRKLÜ

3- Gökhan AKMAN

4- Orhan IŞIKTAŞ

5- Yılmaz ELMASCAN

6- Gökmen DALMAÇ

7- Elif KANLIOĞLU

8- Hakan Dursun AKALIN

9- Ersin ADSIZ

10- Ayşe DENİZ

11- Fatma ESEN

12- Gülbahar AYDENİZ

13- Eren AKIN

14- Canberk BAKIŞ

15- Nizamettin BAĞCI

16- Kasım OTUR

17- Başak Sidar ÇEVİK

18- Resul YANAR

19- Mehmet Ali KILIÇ

20- Tekin ARSLAN

21- Sezen VURMAZ

22- Dilaver KAHARMAN

23- Umut TAN

24- Dilan SARIKAYA

25- Ali KİTAPÇI

26- İsmail KIZILÇAY

27- Muhammet DEMİR

28- Korkmaz TETİK

29- Onur TAN

30- Osman ERBASAN

31- Emine ERCAN

32- Vedat ERKAN

33- Seyhan YAYLAGÜL

34- Vahdettin ÖZGAN

35- Selim ÖRS

36- Ali Deniz UZATMAZ

37- Firdevs Tat DALMAÇ

38- Vedat ERKAN

39- Günay DOĞAN

40- Berna KOÇ

41- Meryem BULUT

42- Binali KORKMAZ

43- Feyyaz DENİZ

44- Mehmet Zakir KARABULUT

45- Dicle DELİ

46- Leyla ÇİÇEK

47- Ebru MAVİ

48- Ziya SAYGIN

49- Metin PEŞMAN

50- Mesut MAK

51- Hacı KIVRAK

52- Gözde ARSLAN

Ülkemiz içeriden ve dışarıdan saldırı altında. Bu defa başkentte tren garı kavşağında iki ayrı bomba patlatıldı, 95 ölü, 48'i ağır 246 yaralı var

SON DAKİKA: Ankara Patlama gelişmeler, son detaylar (SON DAKKA ANKARA HABERLERİ)

Ankara'dan son dakika haberi..Ankara'da barış mitinginin yapılacağı tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Patlamanın olduğu bölgeye, sağlık ekipleri ve itfaiye gönderildi. Gelen ilk bilgilere göre canlı bomba olduğu ileri sürüldü. Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu patlamalarda bir kişinin öldüğünü söyledi. Son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz..
SON DAKİKA: Ankara Patlama gelişmeler, son detaylar (SON DAKKA ANKARA HABERLERİ)

CANLI BOMBA İDDİASI

Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşandı.Gelen ilk bilgilere göre patlamaların nedeninin canlı bomba olduğu ileri sürüldü. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu patlamalarda bir kişinin öldüğünü söyledi. 

SON DAKİKA: Ankara Patlama gelişmeler, son detaylar (SON DAKKA ANKARA HABERLERİ)

Öğlen saatlerinde yapılacak 'Emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlamalarda en az 30 kişinin öldüğü, 126 Kişinin yaralandığı bildirildi. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Görgü tanığı: Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi. Miting komitesi, mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.

Davutoğlu'ndan patlamayla ilgili önemli görüşme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

DEMİRTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Demirtaş, "Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti Bilanço çok ağır" dedi.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ KARAR!

Ankara Tren Garı Kavşağı'da düzenlenen Barış Mitingi'nde meydana gelen 2 ayrı patlama sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki tüm programlarını iptal etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...