Son Dakika! Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı, Uzayacak Mı? (KÇÖ Ne Zaman Bitiyor son durum ne?)

Düzenleyen:
Son Dakika! Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı, Uzayacak Mı? (KÇÖ Ne Zaman Bitiyor son durum ne?)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı, KÇÖ Uzayacak Mı merak ediliyor! Ekim ayının son günlerine girmemizle birlikte Kısa Çalışma Ödeneği hakkındaki gelişmeler en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını döneminde işten çıkarılmaları önlemek, ekonomik zararları aza indirmek amacıyla devlet tarafından işveren ve çalışanlara ödenen Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Peki Ekim ayı sonunda kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı, kısa çalışma ödeneği uzadı mı? Bakan Selçuk'tan konuya ilişkin olumlu sinyaller alınmıştı. İşte KÇÖ son dakika haberleri ve gelişmeleri

Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı, Kısa Çalışma Ödeneği Uzatılacak Mı merakla bekleniyor ve yüz binlerce işveren ve çalışanın en çok merak ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Ekim ayının son günlerinin gelmesi ile birlikte internette en çok araştırılan konuların başında KÇÖ Uzatıldı Mı, Uzayacak Mı geliyor. Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanan yüz binlerce çalışan, ödeneğin yıl sonuna kadar uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor. 21 Ağustos'ta sona eren KÇÖ, Ekim ayına uzatılmıştı. Peki son gelişmeler neler? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya dair kısa bir açıklamada bulunmuştu. İşte detaylar!

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, UZAYACAK MI? (KÇÖ UZATILDI MI)

YETKİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

Pandemi döneminde işverenlere ilaç gibi gelen kısa çalışma ödeneğinin süresi önümüzdeki hafta doluyor. Vatandaş kısa çalışma ödeneği uzayacak mı diye merak ederken Meclis'ten sürpriz bir adım geldi. Meclis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kısa çalışma ödeneğini sekiz ay daha uzatma yetkisi verdi.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

26 Mart 2020'den başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldığı takdirde detayları haberimizde bulabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ)

Son Dakika! Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı, Uzayacak Mı? (KÇÖ Ne Zaman Bitiyor son durum ne?)

BAKAN SELÇUK'TAN OLUMLU SİNYAL

Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı merakla bekleniyor. Covid-19 salgını döneminde işten çıkışları önlemek, vatandaşların mağdur olmamasını sağlamak ve zararı en aza indirgemek adına kısa çalışma ödeneği devreye sokulmuştu. KÇÖ ile birlikte yüz binlerce kişi işten ayrılmak zorunda kalmadan aldıkları ödenek ile birlikte işlerine devam etmişlerdi. Peki salgının tekrar yükselmeye başladığı dönemde kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? Geçtiğimiz günlerde 'Ortak Paylaşım Forumu'na video konferansla katılan Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneği konusunda 'ihtiyaca göre uzatıyoruz' diyerek bu ay sonunda sona erecek olan ödeneğin uzatılması konusunda olumlu sinyal vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...