Bakan Tekin duyurdu: 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' için ücret alınmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Tekin duyurdu:  'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' için ücret alınmayacak

EĞİTİM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' başvurularının bugün itibarıyla başladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Söz konusu sınav için ücret almamayı kararlaştırdık" açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çok sayıda öğretmenin gireceği 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na ilişkin gelişmeyi duyurdu. Bakan Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Öğretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde 19 Kasım Pazar günü uygulanacak olan 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları bugün itibarıyla başladığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

-Söz konusu sınav için ücret almamayı kararlaştırdık. 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' sohbetlerimiz doğrultusunda öğretmenlerimizi bizzat dinleyerek çözüm geliştirmeye devam edeceğiz.

https://twitter.com/Yusuf__Tekin/status/1706296419357790457

SINAVA GİRİŞ DETAYLARI 

Adaylar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuru sırasında seçtikleri ilde bulunan sınav merkezlerinde girecek. Öğretmenler ve uzman öğretmenler, "https://mebbis.meb.gov.tr" adresi üzerinden 25 Eylül-4 Ekim'de yazılı sınava başvuruda bulunabilecek.

Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin başvuruları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün koordinesinde ilçe veya il millî eğitim müdürlüklerince  onaylanacak. Bakanlık dışındaki kamu kurumlarında görev yapan öğretmenler ve uzman öğretmenler de aranan şartları taşımaları kaydıyla yazılı sınava başvuruda bulunabilecek.
 
Adayların fotoğraflı sınav giriş belgesi, 13 Kasım 2023'te "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak. Sınav sonuçları ise 24 Kasım 2023'ten itibaren "http://www.meb.gov.tr", "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek.

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAVI NEDİR?

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı, kariyer basamakları eğitimini alan öğretmenlerin bu alanda aldıkları eğitimi ölçen bir mekanizmadır. Sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...