Boğaziçi Üniversitesi'nden İsrail akademisine boykot: Ateşkese kadar işbirliği olmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Boğaziçi Üniversitesi'nden İsrail akademisine boykot:  Ateşkese kadar işbirliği olmayacak

EĞİTİM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkiler dinmiyor. Boğaziçi Üniversitesi, 'Filistin'in yanındayız' diyerek İsrail'in saldırılarına destek veren İsrail akademi dünyasının herhangi bir kurum ya da temsilcileriyle kalıcı bir ateşkes tesis edilinceye kadar hiçbir akademik işbirliği gerçekleştirmeyeceğini duyurdu.

7 EkiM'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal saldırıları durmak bilmiyor. 10 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği saldırılara dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ederken İsrail'e bu kez akademik alanda tepki geldi.

Boğaziçi Üniversitesi İsrail'in sivillere uyguladığı tutuma karşı destek olmayı tercih eden İsrail akademi dünyası ile ateşkes tesis edilinceye kadar akademik işbirliği yapmayacağını duyurdu. 

'FİLİSTİN'İN YANINDAYIZ'

Rektörlüğün sosyal medya hesabından "Filistin'in yanındayız" başlığıyla yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaklaşık 1 aydır sürdürdüğü saldırıların, 21'inci yüzyılın soykırımına dönüşmenin eşiğinde olduğu belirtildi.

ATEŞKES TESİS EDİLİNCEYE KADAR İŞBİRLĞİ GERÇEKLEŞMEYECEK

Açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nin bu insanlık dışı durumu kınadığı aktarılarak, ateşkesin acilen sağlanmasının hayati önemi vurgulandı. Sağduyu sahibi akademi camiasının uluslararası ile Türkiye'deki tüm mensuplarına, İsrail tarafından Gazze'deki Al-Azhar Üniversitesi'nin bombalanması, Gazze'de yaşananlara karşı vicdanlı ses olunması ve eyleme geçilmesi için çağrı yapılan açıklamada, "Bilim dünyasının uluslararası bir temsilcisi olarak İsrail'in sivillere uyguladığı tutuma karşı sessiz kalmayı ya da destek olmayı tercih eden İsrail akademi dünyasının herhangi bir kurum ya da temsilcisiyle, kalıcı bir ateşkes tesis edilinceye kadar hiçbir akademik işbirliği gerçekleştirmeyeceğimizi belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/UniBogazici/status/1721789678934736950

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDEN BOYKOT

Öte yandan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nden yapılan "Boykot var" başlıklı duyuruda, üniversitenin yerleşkesindeki kantin ve kafeteryalarda Filistin'de yaşanan insanlık suçlarına destek veren markaların ürünlerinin satışının yapılmayacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...