İsrailli temsilci işgale karşı çıkan Guterres'e tepki gösterdi: 'Gazze çocuk mezarlığına döndü' demişti!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli temsilci işgale karşı çıkan Guterres'e tepki gösterdi: 'Gazze çocuk mezarlığına döndü' demişti!

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

'Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü' diyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'e İsrail cephesinden tepki geldi. İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Guterres'e tepki gösterdi.

İsrail ile Filistin arasında çıkan savaşın ilk gününden beri İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukaya ve işgale tepki gösteren Bileşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, son yaptığı açıklamada, "Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü." ifadelerini kullandı. BM ve ortaklarının, Gazze ve Batı Şeria'daki 2,7 milyon kişi için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısı başlattığını duyurdu.

AHLAK PUSULANIZI KAYBETTİNİZ

Guterres'in 'Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü' açıklamalarına İsrail cephesinden tepki geldi. İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hamas'ın, İsrail'in güneyinde çocukları boğazlamasının üzerinden 30 günü aşkın zaman geçti. Ama sayın Guterres siz, İsrail'in güneyindeki çocuk mezarlarıyla ilgili hiçbir şey söylemediniz. Ahlak pusulanızı kaybettiniz. BM genel sekreterliği görevinde bir dakika daha kalmanız mümkün değil" ifadesini kullandı.

İsrail Daimi Temsilcisi, "savaş suçları işleyen bir terör örgütüyle yasalara saygılı bir demokrasi ülkesi arasında yanlış ve ahlaka aykırı bir karşılaştırma yapan herhangi bir BM temsilcisinin ahlaken çürümüş olduğunu" savundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...