Dersimizin adı: Tersine beyin göçü

Dersimizin adı: Tersine beyin göçü

EĞİTİM Haberleri

Ülkemizin son yıllardaki en büyük problemlerinden biri hâline gelen beyin göçünün tersine çevrilmesi yolunda önemli bir adım atıldı.

MAHMUT ÖZAY

Dünya genelindeki 22 ülke 104 şehir ve 220 üniversiteden 1.200’ü aşkın Türk öğrencinin katılımıyla “Türkiye’nin ilk Tersine Beyin Göçü Zirvesi” GreaTR ev sahipliğinde gerçekleşti. İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsünde düzenlenen zirvede yurt dışında okuyan Türk öğrencilerin temsilcileri, Türkiye’nin en önemli şirketlerinin yurt dışında eğitim almış yöneticileri ve yurt dışındaki eğitiminden sonra ülkeye dönüp kariyerini burada devam eden profesyoneller konuştu. Onlardan biri olan ve Koç Üniversitesinde doktora eğitimine devam eden Sinem Şemsioğlu “Tekrar yurt dışına gidip çok daha iyi bir eğitimle geri dönme planım var, çünkü burada çok kısıtlı yız. Çok fazla iş alanı yok” dedi. Dönenlerden Arçelik Insights & Marketing Specialist Elif Kılıç ise “Veri analitiği konuları henüz Türkiye’de konuşulmuyorken yurt dışında öğrenip birebir Türkiye’de çalıştığım yerde uyguladım” dedi. Microsoft Global Ürün Geliştirme Direktörü ve CitusData CEO’su Umur Çubukcu “Bu gençlere çok cazip ve gelişmeye açık teklier sunabilmeliyiz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...