Eğitimde yeni dönem başladı: Okullarda kurallar katılaştırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Eğitimde yeni dönem başladı: Okullarda kurallar katılaştırıldı

Eğitim Haberleri  / HABER MERKEZİ

Tatil bitti, ilk ders zili bugün çaldı. 21 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen, birçok değişiklikle yeni eğitim-öğretim yılına giriyor. Devamsızlık şartı ile sınıfta kalma geri geldi. Sınavlar da test değil yazılı olacak. İlkokul 4. sınıflarda yazılı sınav saati uygulaması artık yapılmayacak. Türkçe ve İngilizce ise hem yazılı hem uygulamalı yapılacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ile 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişiklik yapıldı.

İşte yeni kurallar:

>>Liselerde devamsızlık şartları yeniden düzenlendi. Buna göre birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık 40 gün olacak. Bu süreyi aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

>> Sınıf tekrarı tekrar uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrenciler kayıt olabilecek.

>> Liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dâhil toplam altıdan fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.

>> Sınavlar, artık sadece yazılı yoklama şeklinde yapılacak, açık uçlu ve kısa cevaplı sorular sorulacak. Ülke il ve ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavlar gerçekleştirilecek.

>> İlkokul 4. sınıflarda da yazılı sınav saati uygulaması artık yapılmayacak. 4. sınıflarda öğrenci notları öğrenci gelişim dosyasına göre verilecek.

>> Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma, yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olacak.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
zeynep11 Eylül 2023 15:38

9. sınıf

Sonraki Haber Yükleniyor...