Yeni gözde meslek... Hedef 2023’te 1.500 drone pilotu yetiştirmek

- Güncelleme:
Yeni gözde meslek... Hedef 2023’te 1.500 drone pilotu yetiştirmek

EĞİTİM Haberleri

İstanbul’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetki verilmiş, ilk ve tek MEB onaylı İHA (insansız hava aracı) eğitim kurumu olma özelliğini taşıyan Dronmarket Akademi,  İHA Pilotu yetiştirmeye devam ediyor.

Akademi, 1 senede 735 katılımcıya ehliyetleri teslim edilerek sektöre yeni drone pilotları kazandırıldı. Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız “2023 yılında hedefimiz 1.500 drone pilotu yetiştirmek. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İHA-1 Ticari Pilotaj Eğitimlerimiz, İHA2 Pilotaj Eğitimlerimiz ve DJI Academy Eğitimlerimiz ile en az 1.500 kursiyere İHA Pilotaj eğitimlerini vermek ve daha fazla pilotu sektöre kazandırmak istiyoruz. Ayrıca İHA-2 sınıfı ehliyet grubu için de eğitim programlarımıza başlamış bulunmaktayız” dedi. Drone Pilotluğunun her geçen gün daha da cazip bir meslek olarak karşımıza çıktığını belirten Yaldız “Drone Pilotları son dönemlerde çiftçiler için tarımda ilaçlama ve gübreleme, sinema, video çekimi, fotoğrafçılık, güvenlik, elektrik nakil hatlarındaki bakım onarım çalışmaları gibi diğer mühendislik alanlarında yapılan çalışmalar özellikle haritalama kısmı, çeşitli spor dalları, emlak, sanatsal araştırma sektörlerde ve alanlara istihdam sağlıyor” diye konuştu. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...