Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görevi Özer'den devraldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

EĞİTİM Haberleri

Yeni Kabine'de Milli Eğitim Bakanı olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni ile Mahmut Özer'den görevi devraldı. Tekin, "Türk eğitim sistemini hak ettiği yere çıkartmak için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Kabine'yi açıkladı. Kabine'nin açıklanması ile birlikte devir teslim törenleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Yusuf Tekin, bugün bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Mahmut Özer'den devraldı. 

Törenden önce bir konuşma gerçekleştiren Özer, "Bugün kıymetli Yusuf hocamıza görev devredeceğiz. 2 kişiye özel teşekkür etmek istiyorum. Baştan beri benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, yükümü alan Sadri Şensoy hocama çok teşekkürler. Tüm zorluklara rağmen vaktini eğitimi güzelleştirmek için çalışan Petek Aşkar’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

"RABBİMDEN TEK DUAM VARDI..."

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; "Aileme, hayatımın en değerli varlığı olan yol arkadaşım Nebahat hanıma çok teşekkür ediyorum" diyen Özer, "Bakanlığım suresince beni görmeme sabrı gösteren kıymetli çocuklarım Zeynep, Süheyla’ya, Melih İlber’e ve Sareme çok teşekkür ediyorum. Rabbimden tek duam vardı Bakanlığa başlarken; girdiğim gibi çıkabilmek. Hamdediyorum duamı kabul etti. Sayın Yusuf Hocamın Bakanlığını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"

Yeni dönemin Milli Eğitim Bakanı olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle birlikte görevi Mahmut Özer’den devraldı.

Bakan olarak ilk açıklamasını gerçekleştiren Tekin, "Yaklaşık 5 yıla yakın süre önce duygusal bir vedayla aranızdan ayrılmıştık. Aynı duygusallık içerisindeyim. Birlikte yol yürüdüğümüz birçok arkadaşımızı tekrar bu salonda görmekten mutluluk duyuyorum. Ayrılırken demiştim, ‘Türkiye’de maarif mücadelesi sadece bakanlıkta bürokrasi olarak yürütülecek mücadele değil’, dışarıdan da katkı vermek şerefli bir iş ama bir gün yeniden yolumuz kesişirse diye vedalaşmıştık.

Bugün bizi tekrar bir araya getiren Allah’a şükürlerimi sunuyorum. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza bize güvendiği için şükranlarımı sunuyorum. Müsteşarken de hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı döneminde biz onun destekleri sayesinde bu adımları atabilmiş insanları. İnşallah çok güzel şeyler yapacağız" dedi.

"TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ HAK ETTİĞİ YERE ÇIKARTACAĞIZ"

2018’den itibaren Türkiye’de çok şeyin değiştiğini belirten Bakan Tekin, "2023 seçimleri sonrası Türkiye’de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti; değişmek zorunda. Artık önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını iddia ediyor ve düşünüyoruz. Türk eğitim sistemini hak ettiği yere çıkartmak için hep birlikte mücadele edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tören, Milli Eğitim Bakanı Tekin ile görevi devraldığı Mahmut Özer’in konuşmaların ardından karşılıklı olarak birbirlerine çiçek takdim etmesi ile son buldu. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...