Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Çok değil 7 yıl önce, hendek kalkışmasıyla harabeye çevrilen Nusaybin’den terörün izleri silindi. Eğitimde dönüşüm sağlandı. LGS’de bu yıl 2 şampiyon çıkaran ilçe, 65’i tıp olmak üzere 609 gencini de üniversiteye gönderdi...

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Nusaybin, Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında Mardin’e bağlı 116 bin nüfuslu bir ilçe. Karşısında PKK/YPG’nin kontrolündeki Suriye Kamışlı var.

2016 yılında hendek kalkışması sırasında ilçede 60’a yakın şehit verildi. 

PKK tarafından hemen hemen her sokağına bomba yerleştirilen ilçenin birçok mahallesi yerle bir edildi.

Gerçekleştirilen operasyonların ardından güvenliğin sağlandığı ilçede, terör mağdurlarına modern konutlar yapıldı. 

Huzurun hâkim olduğu ilçede Ercan Kayabaşı, üç yıldır Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapıyor. 

Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi

Sınırın sıfır noktasında Ercan Kayabaşı ile bir araya geldik ve ilçede gerçekleşen dönüşümü konuştuk:

Hendek olaylarında topyekûn bir mücadele verildi. Artık Nusaybin’de dağa katılım bitti, sıfırlandı. Burada bir refah oluşmaya başladı. Çıta bir kere yükseldi mi onu kim aşağıya çekmeye kalkarsa o enkazın altında kalır. Benim en büyük hedefim var olan refahı zirveye çıkarmak. Vatandaşta yükselen bir tepki var, endişeden söylemiyorlar ama kalplerdeki öfkeyi hissediyorum.

Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi

ZİHNÎ DÖNÜŞÜM YAPTIK

Hiçbir çocuk terör örgütüne müzahir doğmaz. O çocukların yetiştirildiği ortamı değiştirmemiz lazım. Ankara’dan veya başka illerdeki fırsatlardan mahrum kalmamalılar. Taş atan çocuklar artık kulaç atıyor. Zihnî dönüşümü gerçekleştirdik. Buradaki vatandaşlar artık terör örgütlerine “Çantada keklik değiliz” diyor. 

Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi

SINAV BAŞARI DEĞİL

Eğitime çok önem veriyoruz. Öğretmenlerimiz nasıl donanımlı hale getiririz onu peşindeyiz. Sürekli onlara eğitimler veriyoruz. Velisini tanımayan öğretmeni kabul etmiyorum. Sık sık veli ziyaretleri yapıyorlar. Bir çocuk beş gün mutsuz geldiğinde öğretmen onu sormuyorsa orada bir sorun var. Akademik başarı gelir, takviye yaparsın bir şekilde olur. Onların ahlaki duygularını sağlam tutmamız gerekiyor. Başarının tek kriteri sınav değildir. 

Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi
Üç yıldır görevde olan Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Suriye sınırına sıfır noktasında yer alan ilçenin çok kısa sürede eğitim, sosyal hayat ve sporda yaşadığı büyük değişimi arkadaşımız Mahmut Özay’a anlattı...

Güvenli sokak ve okula çok dikkat ederim. Terör örgütlerini en çok beslendiği alanlar sosyoekonomik olarak dezavantajlı gruplardır. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Orada ne problem varsa ilgileniyoruz. Bütün bunları yapıyorsak belediyeciliğin doğru ellerde idare ediyor olmasından... Kaynakları terör örgütüne giden belediyeden, paraların vatandaşa aktarıldığı şeffaf bir belediyeciliğe döndü. Bütün ihaleler açık yapılıyor. İhalelerin kime verildiğini en son ben öğreniyorum. Kaynaklarımızın çoğunu da Millî Eğitim’e aktarıyoruz. LGS’de bu yıl iki şampiyon çıkaran ilçe, 65’i tıp olmak üzere 609 gencini de üniversiteye gönderdi... 

Nusaybin'de büyük değişim: Terörün değil şampiyonların ilçesi

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...