Son Dakika! Ekonomiye güven son bir yılın en düşük seviyesinde: Tüketici güveni Ağustos'ta sert düştü

Düzenleyen: / Kaynak: TÜİK
- Güncelleme:
Son Dakika! Ekonomiye güven son bir yılın en düşük seviyesinde: Tüketici güveni Ağustos'ta sert düştü

EĞİTİM Haberleri  / TÜİK

Son dakika haberi: TÜİK, Tüketici Güven Endeks verilerini açıkladı. Ağustosta 15 puan birden inen endeks son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan verilere göre tüketici güven endeksi Ağustos’ta önceki aya göre yüzde 15,1 oranında azalarak 68,0 oldu.

SON BİR YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

Haziran’da yüzde 6,5 düşüşle 85,1’e, Temmuz’da ise yüzde 5,9 düşüşle 80,1’e gerileyen tüketicinin güveni Ağustos'ta 68 puana gerileyerek son 1 yılın en düşük seviyesini gördü. Son olarak endeks, Ağustos 2022'de 72.2 seviyesinde gelmişti.

Son Dakika! Ekonomiye güven son bir yılın en düşük seviyesinde: Tüketici güveni Ağustos'ta sert düştü

HANE MADDİ DURUM AZALIŞTA

Ağustos ayında mevcut dönemde hanenin maddi durum beklenti endeksi, bir önceki aya kıyasla yüzde 12,9 azaldı. 64,5’ten 56,2’ye geriledi. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi yüzde 19,6 azalarak 79,2 değerinden 63,7’ye indi.

EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ SERT ÇEKİLME

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisindeki düşüş, Ağustos ayında gerçekleşen en geniş düşüş oldu. Endeks aylık bazda yüzde 23,2 azalarak Temmuz ayındaki 82,2’den 63,1’e çekildi.

TÜKETİM MALLARINA HARCAMA DÜŞÜNCESİ AZALDI

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise yüzde 5,7’lik azalışla 94,4’ten 89’a geriledi.

Öte yandan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmektedir. Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu,100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: TÜİK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...