Türk eğitiminin fahri büyükelçileri

Türk eğitiminin fahri büyükelçileri

EĞİTİM Haberleri

Altınbaş Üniversitesi, Global Mezun Elçisi (Global Ambassadors) Programı’nı hayata geçirdi. Hâlen 95 farklı ülkeden öğrencisi bulunan Altınbaş Üniversitesinin, uluslararası öğrencilerini Türk eğitiminin gönüllü elçilerine dönüştüren programın ilk elçileri göreve başladı.

MAHMUT ÖZAY

Hem mezunlara hem üniversiteye hem de Türkiye’nin tanıtımına fayda sağlamak için tasarlanan program çerçevesinde yapılan faaliyetlerle üniversitenin ve Türkiye’deki eğitim kalitesinin bütün dünyada duyurulması amaçlanıyor. Türkiye’de bir ilk olan program için Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan şunları söyledi: Global Mezun Elçisi programımız kapsamında yabancı mezunlarımızdan bir elçi tayin ediyoruz. Fahri, gönüllü eğitim büyükelçisi gibi konumlanan mezunumuzun bir altın rozeti, kartviziti oluyor. Bizim adımıza bulunduğu ülkenin mezunlar derneği başkanı gibi görev yapıyor. Global ölçekte eğitimde Türkiye markasına büyük katkılar yapacağına inandığımız bu projeyi Altınbaş Üniversitesi olarak sadece biz başlattık. Şu an 13 ülkede altın büyükelçilerimiz var. Hedefimiz yıl sonunda 55 uluslararası mezun elçi sayısına ulaşmak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...