Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkçe dersi Tayland'da okul müfredatına girdi

Türkçe dersi Tayland'da okul müfredatına girdi
Fotoğraf Başlığı Türkçe dersi Tayland'da okul müfredatina girdi

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Tayland'ın Pattani kentinde eğitim veren "Integrated Islamic School" arasında Türkçe'nin okul müfredatına alınması için protokol imzalandı.

Kaydet
a- | +A

Protokole göre, okulda öğrenim gören öğrenciler Türkçe dersi alacak.

Şimdiden derse yoğun ilginin olduğu okulda 442 öğrenci Türkçe öğrenecek.

Kuala Lumpur YEE Müdürü Dr. Ömer Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tayland'da ilk defa Türkçenin bir okulda ders olarak okutulmasına vesile olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Pattani kentinde eğitim veren Integrated Islamic School'da Türkçe dersi zorunlu ders olarak okutulacak. Ülkede ilk defa Türkçe resmî ders olarak öğretilecek." dedi.

Türkçe, YEE'nin nisan ayında imzaladığı protokolle Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Darulnaim Teknoloji Koleji'nde de müfredata girmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eğitim
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.