Türkiye, KKTC'ye gelen üniversite öğrencileri için yurt binası kiraladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye, KKTC'ye gelen üniversite öğrencileri için yurt binası kiraladı

EĞİTİM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Gazimağusa kentinde yurt binası kiraladı. Yurtta 802 öğrenci barınacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçti. Bu kapsamda, bakanlık ile Kamtek Şirketi arasında bir protokol imzalandı.

Gazimağusa şehrinde kasım ayının ortalarına doğru öğrenci kabulüne başlaması planlanan yurdun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vereceği bildirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan yurtta KKTC'ye gelen üniversite öğrencileri kalacak. Böylelikle 802 öğrenci barınma imkanı bulacak. Gazimağusa şehrinde kasım ayının ortalarına doğru öğrenci kabulüne başlaması planlanan yurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu "Ülkemizden buraya gelen öğrencilerin sayısı son yıllarda düşmeye başladı. Bunun ana sebebi yurt ihtiyacının karşılanmasındaki eksiklikler. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla gerek Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) gerekse Hükümetten tahsis edeceğimiz arsalara Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla binalar yapacağız" dedi.

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın problemin hızlıca çözülebilmesi için KKTC’deki mevcut yurtlardan da kiralama yoluna gidilmesi yönünde talimatı olduğunu hatırlattı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...