Velilere tavsiyeler, karneler sonuç değil araçtır

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Velilere tavsiyeler, karneler sonuç değil araçtır

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Okullar yarın ara tatile giriyor, milyonlarca öğrenci karne alacak. Tonguç Akademi rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş velilere tavsiyelerde bulundu.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - İlk ve ortaokullar ile liseler yarın yarıyıl tatiline başlayacak. 19 milyon öğrenci karne alacak. Velilere tavsiyelerde bulunan Tonguç Akademi rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş şunları söyledi: Karneye sakin bir aile ortamında bakılıp başarılar çok abartılmamalı; başarısızlıklarından dolayı ise öğrenci etiketlenmemelidir. Karne, bir sonuç olmaktan ziyade çocuklarımızın eksiklerini fark ederek bir sonraki dönem daha başarılı olmaları için atmamız gereken adımları bize gösteren bir araçtır. Özellikle başarılı anne babalara not: Onun farklılıklarına saygı duyun ve çocuğunuzun sizden farklı olabileceğini kabul edin. Düşük notların nedenini sadece öğrenciye yüklemeyin. İçsel ve dışsal faktörlerin bu noktada etkili olabileceğini unutmayın. Karne nasıl gelirse gelsin tatil hakkı öğrencinin elinden alınmamalıdır.

İKİNCİ DÖNEM 5 ŞUBAT'TA

2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan arasında yapılacak. 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...