Yazar Bâkiler adına kütüphane

Yazar Bâkiler adına kütüphane

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi çerçevesinde yaşayan yazarların isimlerinin verildiği kütüphanelere bir yenisi eklendi.

MAHMUT ÖZAY

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bâkiler’in adı İstanbul Anadolu Lisesi’nde yapılan kütüphaneye verildi. Kütüphane dün Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı törenle açıldı. Özer, birlikte kitaplarının önünde poz verdiği Bâkiler’in Türkçeye büyük hizmetler yaptığını söyledi. Usta şair Bâkiler de konuşmasında, Namık Kemal’in “Biz kelimelerle düşünür, kelimelerle konuşuruz. Hafızamızda yeterli miktarda kelime olmadan söz söylememiz mümkün değildir” sözünü hatırlatarak öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Bâkiler, törende şiirlerinden okudu. Bir dönem gazetemizde de köşe yazıları kaleme alan Yavuz Bülent Bâkiler, Türkçemizin ses bayrakları arasında gösteriliyor. Şairin, şiirlerinin yanı sıra fikir, gezi ve hatıra türünde çok sayıda eseri bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...