Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

YEE'den Türkçe öğrenen Sudanlılara sertifika

YEE'den Türkçe öğrenen Sudanlılara sertifika
Fotoğraf Başlığı YEE'den Türkçe ögrenen Sudanlilara sertifika

Yunus Emre Enstitüsü Hartum Türk Kültür Merkezi'ndeki Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaydet
a- | +A

YEE Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, YEE'nin yaptığı çalışmaların önemine değindi.

Neziroğlu, "YEE, dünyanın her yerinde Türkçe öğretiyor. Hartum YEE yaptıklarıyla bütün dünyaya örnek olacak. Yeni yıl ile kültürel faaliyetleri artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Sudan'da Türkçe'ye ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Neziroğlu, taleplerin karşılanması için okutman sayısının da buna bağlı olarak artacağını kaydetti.

YEE Hartum Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi de "Vermiş olduğumuz derslerin ilk meyvesini almaya başladık. Bugün 82 öğrenciye sertifikalarını vereceğiz. Kursiyerlerimizin 69'u A1, 12'si de A2 sertifikasını alacak." ifadelerini kullandı.

Bahçi, geçen yıl Sudan'da 780 öğrenciye ders verdiklerini anımsatarak, bu yıl sayının yaklaşık bine çıkacağını söyledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eğitim
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.