11 ildeki KOBİ'lere 500 bin liraya kadar destek verilecek

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
11 ildeki KOBİ'lere 500 bin liraya kadar destek verilecek

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi kapsamında KOBİ’lerin güçlendirilmesi için Dünya Bankasından sağlanan 450 milyon dolarlık kaynak ekim ayından itibaren işletmelere aktarılacak.

Proje kapsamında, depremin etkilediği 11 ildeki KOBİ’lere hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlanacak. Destek süresi 36 ay olacak, KOBİ’ler ilk 2 yıl herhangi bir geri ödeme yapmayacak. 3’üncü yıl içerisindeki geri ödemeler de KOBİ’lerden faizsiz olarak tahsil edilecek.

ÜST LİMİTLER ARTIRILDI

Öte yandan, KOSGEB’in 2023 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı’nın üst limitinin 1 milyon 100 bin liradan, 5 milyon liraya, çağrı esaslı başvurular için ise 6 milyon liradan 10 milyon liraya çıkarılacağı bilgisi verildi. Bu kapsamda araştırma-geliştirme ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ile girişimcilerin; yeni bir ürün, yeni bir süreç veya yeni bir hizmet üretmelerinin veya iyileştirmelerine dönük projelere destek verilecek.

Ayrıca ürün geliştirme (ÜR-GE) faaliyetleri ile değişen pazar taleplerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları amacıyla, KOBİ’ler tarafından orijinal, iyileştirilmiş veya değiştirilmiş yeni ürünler de destek kapsamında olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...