KOBİ'lerin katma değeri 3 destek ile artacak

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
- Güncelleme:
KOBİ'lerin katma değeri 3 destek ile artacak

Ekonomi Haberleri  / Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli Plan (OVP) ile KOBİ'lere yönelik hedefler de belirlendi. 3 yıllık ekonomi planında kredi, üretim, dijitalleşme destekleri verilerek KOBİ'lerin katma değerini geliştirecek adımlar atılacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik, sosyal ve çevresel hedeflerini belirleyen ve Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir ve kapsayıcı bir şekilde gelişmesini sağlamayı hedefleyen üç yıllık Orta Vadeli Program (OVP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Birçok önemli başlıkta düzenlemelerin yapıldığı OVP'de, KOBİ'lerin kapasitesini artırarak katma değerini geliştirecek adımlar da planlandı.

KOBİ'LER DİJİTALLEŞME SÜRECİNİ TAMAMLAYACAK

3 yıllık ekonomi haritasında, KOBİ'ler atılacak adımlar sayesinde dijitalleşme sürecini tamamlayacak. Önümüzdeki 3 yılda, program kapsamında ana sanayi üreticileri ve büyük işletmelerin tedarik zincirlerine KOBİ'lerin eklemlenebilmeleri için eşleşme kolaylaştırılacak. Bunun yanı sıra tedarikçi geliştirme süreçleri kapsamında, KOBİ'lerin gerekli kalite, verim, kapasite artışları ile Ür-Ge faaliyetleri desteklenecek.

KOBİ'LERİN KREDİYE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRILACAK

KOBİ'lerin kısa süre önce finansman kaynaklarını geliştirmek için kredi garanti limitleri artırılmıştı. OVP'de finansman kaynaklarının gelişimine yönelik KOBİ'lere özel ek faaliyetlere yer verildi. KOBİ'lerin önümüzdeki 3 yılda, girişim ekosisteminin ve krediye ulaşım şartlarının kolaylaştırılacak, kurumsal ve bireysel girişim sermayesi, kitle fonlaması, melek yatırımcılık gibi alternatif ve yenilikçi finansman imkanları artırılacak ve kullanımları yaygınlaştırılacak. Bu çalışmaların 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye girmesi planlanıyor.

SANAYİ ALANLARI GENİŞLETİLECEK

OVP'de KOBİ'lerin üretim kabiliyetlerini artırmak için yapılan planlar dikkat çekiyor. Gelecek 3 yılda üretim üslerini oluşturmak için daha önce atılan adımlar daha da hızlandırılacak. Büyük ölçekli yatırımlar, hızla büyüyen KOBİ'ler ve entegre tesisler için başta organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgeleri olmak üzere planlı sanayi alanları genişletilecek. 2024'ün ikinci çeyreğinde çalışmaların somut örneklerinin gerçekleşmesi hedefleniyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...