Esnafa müjdeli haber! Resmi Gazete'de yayımlandı, KOBİ'ler için kredi limiti yarı yarıya yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Esnafa müjdeli haber! Resmi Gazete'de yayımlandı, KOBİ'ler için kredi limiti yarı yarıya yükseldi

Ekonomi Haberleri  / TRT Haber

Yeni ekonomi yönetimi esnafa yönelik desteklerini artırıyor. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) kredi garanti tutarının yarı yarıya artırılmasına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) kredi garanti tutarının yükseleceğini duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

ESNAF İÇİN KREDİ LİMİTİ YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bugün yayımlanan Resmi Gazete'deki kararla KOBİ'lerin sistemden kullanabileceği kredi garantisi yüzde 50 artışla 100 milyon liradan 150 milyon liraya çıkarıldı. Büyük firmalar için ise bu tutar 350 milyon liradan 500 milyon liraya yükseltildi.

KOBİ vasfını haiz işletmeler, yeni kurulan ve ilk yıl hesapları henüz onaylanmamış işletmeler ile KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkâr, serbest meslek mensubu, tarımsal işletme ve çiftçiler belirlenen kefalet limitlerinden faydalanabilecek.

FİNANSMANA ERİŞİM İMKANI YÜKSELDİ

Bu arada karara eklenen geçici hükümle de, KOBİ tanımı dışında olan ancak yeni yönetmelikle KOBİ tanımına dahil olan işletmeler de, 31 Aralık 2023 tarihine kadar "KOBİ dışı işletmeler" için belirlenen imkanlardan faydalanacak.

Süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülüyor. Alınan kararla firmalarımızın finansmana erişim imkanları da yükseltmiş oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...