Esnafa faizsiz 400 bin TL! KOBİ'lere yönelik yeni finansman desteği devrede

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Esnafa faizsiz 400 bin TL! KOBİ'lere yönelik yeni finansman desteği devrede

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, esnafa yönelik yeni finansman desteğini duyurdu. Bakan Kacır, KOBİ'lere faizsiz 400 bin TL'ye kadar kredi verileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, esnafa yönelik kredilerde yapılacak düzenlemeye yönelik açıklamada bulunmuş, KOBİ'ler için kredi garanti tutarının 50 milyon TL artarak 150 milyon TL'ye yükseldiğini söylemişti. KOBİ'lere yönelik bir açıklama da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan geldi. Bakan Kacır, KOBİ’ler için finansman desteği müjdesini duyurdu.

KOBİLERE FAİZSİZ FİNANSMAN DESTEĞİ

AK Parti tarafından "Şehir Buluşmaları" programı kapsamında Elazığ'da konuşan Bakan Kacır, son 20 yılda, 5 bin 571 işletmemize 472 milyon liradan fazla destek sağlandığını söyledi. Bakanlık olarak da çabalarını çok boyutlu sürdürdüklerini ifade eden Kacır, şöyle konuştu:

"Deprem sonrasında KOBİ'lerimizin hızlı toparlanmaları adına bütün işletmelerimizin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik. Depremde zarar görmüş iş yerleri için ilk yılı geri ödemesiz olmak üzere 36 ay vadeli Acil Destek Programı'nı uygulamaya koyduk. Elazığ'da bu kapsamda 327 işletmemize destek sağladık. 104 milyon liralık kredi hacmi oluşturduk.

Esnafa faizsiz 400 bin TL! KOBİ'lere yönelik yeni finansman desteği devrede

KOBİGEL Destek Programı kapsamında yine 42 işletmemize Elazığ'da 53 milyon lira sunduk. Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile KOBİ'lerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında bir uluslararası finansman kaynağını ülkemize kazandırdık. Bu finansman ile hasar derecesine bağlı olarak ve firma ölçeğine göre Elazığ'daki işletmelere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlayacağız."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ENGIN 30 Ağustos 2023 11:47

Güzel

Bekir29 Ağustos 2023 23:32

İşlerimi büyütmek istiyorum kobi desteğine ihtiyaç duydum

Sonraki Haber Yükleniyor...