2024’te temettü verecek hisseler! Ne zaman, kaç TL dağıtacaklar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024’te temettü verecek hisseler! Ne zaman, kaç TL dağıtacaklar?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bu yılın getiride önde giden yatırımı BİST100 olurken; uzun vadeli borsa yatırımcıları 2024 yılında temettü verecek hisseleri de yakından takip ediyor. Açıklanan temettü ödemeleri arasında özellikle TTRAK, TUPRS, TOASO, FROTO ve SISE öne çıkıyor. Bu hisseler kaç TL temettü verecek? Hangi tarihte ödemeler gerçekleşecek? Son kapanış fiyatlarına göre temettü verimlilikleri nasıl? Detaylar haberimizde…

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin 2023 bilançolarının yavaş yavaş açıklanmasının ardından, yatırımcılara dağıtılacak temettü oranları da belli olmaya başladı. Genellikle her yılın ikinci çeyrek döneminde ağırlıklı olarak temettü ödemeleri gerçekleştiriliyor. Böylece yatırımcılar, aldıkları ve ellerinde tuttukların hisselerden kâr payına hak kazanarak, yatırımlarının meyvesini topluyor.

2024 TEMETTÜ VERECEK HİSSELER

8 Mart 2024 itibarıyla tarihleri belli olan temettü ödemeleri şöyle sıralanıyor:

Mart ayında Ege Profil (EGPRO), Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV) ve Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) hisseleri;

Nisan ayında Türk Traktör (TTRAK), Türkiye Petrol Rafinerileri (TUPRS), Aksa Akrilik (AKSA) Otokar (OTKAR) TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikaları (TOASO), AYGAZ, Ford Otosan (FROTO), Agesa Hayat ve Emeklilik (AGESA), Selçuk Ecza Deposu (SELEC) ve Cemtaş Çelik (CEMTS) hisseleri;

Mayıs ayında da Jantsa Jant Sanayi (JANTS), Lokman Hekim Sağlık Hizmetleri (LKMNH) ve Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları (SISE) hisseleri temettü ödemesi gerçekleştirecek.

TTRAK TEMETTÜ KAÇ TL, NE ZAMAN?

Türk Traktör; 1 Nisan’da hisse başına 56,66 TL net temettü ödemesi yapacak. 8 Mart kapanışını 903 TL seviyesinden gerçekleştiren hissenin temettü verimi, yüzde 6,27 olarak gerçekleşiyor.

TUPRS TEMETTÜ KAÇ TL, NE ZAMAN?

3 Nisan tarihinde temettü ödemeyi planlayan TÜPRAŞ; son kapanışını 170,20 TL’den yaptı. Hisse başına 9,34 TL net temettü verilecek. Böylece temettü verimi yüzde 5,48’i buluyor.

TOASO TEMETTÜ KAÇ TL, NE ZAMAN?

TOFAŞ Otomobil Fabrikaları, son kapanışını 271,00 TL’den gerçekleştirdi. 4 Nisan’da hisse başına 18,00 TL kâr payı planlayan TOASO’da, temettü verimi yüzde 6,66 olarak hesaplanıyor.

FROTO TEMETTÜ KAÇ TL, NE ZAMAN?

Ford Otosan 8 Nisan’da hisse başına 38,97 TL kâr payı dağıtacak. Son kapanışı itibarıyla 1110 TL’de bulunan FROTO’da, temettü verimi yüzde 3,50 olarak gerçekleşiyor.

SISE TEMETTÜ KAÇ TL, NE ZAMAN?

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları da (SISE) 31 Mayıs’ta hisse başına 0,64 TL kâr payı ödemeyi planlıyor. Şirketin hisseleri son kapanışını 49,04’ten yaptı. Böylece temettü verimi yüzde 1,30 oluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...