Milyonluk yat şovu

Düzenleyen:
Milyonluk yat şovu

Ekonomi Haberleri

Değeri 800 milyon TL’ye ulaşan 200’ün üzerinde tekne; Boat Show Eurasia Fuarı’nda deniz üzerinde görücüye çıkmak için gün sayıyor. Fuar, 27 Eylül’de başlayacak

Yatçılık dünyasının rotasını İstanbul’a çevirdiği dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Boat Show Eurasia Fuarı, 27 Eylül’de Viaport Marina’da kapılarını açacak. 200’den fazla teknenin deniz tutkunları ile tanışacağı Boat Show Eurasia  Fuarı’nda toplam değeri 800 milyon TL’ye ulaşan 5 ila 45 metre uzunluğunda tekneler, motorlu yatlar, yelkenliler, sürat tekneleri, botlar, jetskiler ve göz alıcı megayatlar sergilenecek. Fuarda, 400 milyon TL civarında satış hedefleniyor. Fuarda Türkiye’nin ilk elektrikle çalışan teknesi Blue Moon da sergilenecek. Teknenin uygulayıcısı Zero Emission, tekne dünyasında oyunun kurallarını değiştirmeyi hedefliyor. Zero Emission’un kurucusu, sanayici Osman Turgut Yazıcı, teknenin 10 yıllık bir çalışmanın ardından suya indirildiğini, oluşturdukları sistemin ikinci el veya sıfır bütün teknelere uygulanabileceğini söyledi. Elektrikli tekne ile yüzde 80’e varan yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. 2 Ekim’e kadar sürecek fuarda 30’dan fazla tekne deniz tutkunları ile ilk kez bu fuarda tanışacak. Mengi Yatçılık’ın tasarladığı 45 metrelik yüzde yüz yerli üretim tekne 18 milyon avro ile fuarın en pahalı teknesi olacak.
Boat Show Eurasia’ya, aralarında Suudi Arabistan, Katar, Dubai, İngiltere, Ukrayna, Türk Cumhuriyetleri, Libya, Rusya, Almanya, Tunus, Hırvatistan’ın da bulunduğu 20’yi aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Özellikle Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin fuara yoğun ilgi göstermesi, bu yıl toplam ziyaretçi sayısı hedefini beklentilerin ötesine taşıyor. Orta Doğu Yatırımcılar Birliği’nin desteğini arkasına alan Boatshow Eurasia’ya bu yıl Orta Doğu’dan da önemli sayıda tekne alıcısı gelecek.

Fuarda sergilenecek uzaktan kumandalı, yakıt tasarruflu, minimum derecede titreşimsiz ve sessiz tasarlanmış motorlu teknelere, elektrik enerjisiyle çalışan çevreci HYBRID tekneye ve fırtınalı havalarda tekneyi sabit tutan ileri teknolojilere ziyaretçilerin ilgisinin yoğun olması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...