4A SSK 4B BAĞKURLU emekliye 3 ödeme birden geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi, işte ödeme tarihleri

Düzenleyen: / Kaynak: A Haber
- Güncelleme:
4A SSK 4B BAĞKURLU emekliye 3 ödeme birden geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi, işte ödeme tarihleri

Ekonomi Haberleri  / A Haber

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada birlikte emekliye verilecek ilave zam miktarını duyurdu. SSK ve bağ-kur emeklisi de artık 4c emeklisi gibi %49.25 zamlı maaşı alacak. Yapılan zam açıklaması sonrası emekliye ilave zam sonrası ödeme tarihleri ve ek ödeme fırsatları da merak konusu oldu. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisine güzel haber geldi. 3 ödeme birden yapılacak. Tarihler belli oldu. İşte detaylar haberimizde…

15 milyon aşkın emeklinin beklediği güzel haber geldi. Beklenen ilave zam oranı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada SSK ve bağ-kur emeklisi de artık 4c emeklisi gibi %49.25 zamlı maaşı alacağını duyurdu. En düşük emekli maaşı ise şu an için 10.000 TL olarak kaldı. Gelen zam sonrası zamlı maaş ödemelerinin tarihleri merak konusu oldu. SSK ve bağ-kur emekli için ödeme tarihleri belli oldu. 

MİLYONLARCA EMEKLİYE GÜZEL HABER GELDİ! 3 ÖDEME BİRDEN YAPILACAK 

Emeklilerin beklediği 2024 Ocak ilave zammı belli oldu. Emekliye %5 refah Payı ile birlikte verilecek zam oranı %42.5'e yükseltilmişti. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilave zammı açıkladı. SSK ve bağ-kur emekli maaşları 4c emeklisi ile eşitlendi. Böylece yeni Zamlı emekli maaşları %49.25 zamlı olarak ödenecek. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak yatacak.

4A SSK 4B BAĞKURLU emekliye 3 ödeme birden geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi, işte ödeme tarihleri

Ocak 2024 itibarıyla emekli olunca bir para dolacak. Çünkü Zamlı emekli maaşlarının yanı sıra emekliye ekstra verilecek 2 ödeme daha var. Banka promosyonları ve aynı zamanda emekli maaş farkı ödemeleri yine Ocak ayı sonuna kadar emeklinin IBAN numarasına yatacak. Peki emekliye ek ödemeler ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

2024 EMEKLİ ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

2024 Ocak ayı itibarıyla emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başlandı. Emekli sandığı emeklileri 15 Ocak tarihinde maaşlarını almıştı. SSK ve bağ-kur emeklileri için SGK tarafından açıklanan emekli maaşı ödeme takvimi ise şöyle oldu:

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılmış olacak.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

  • Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde alacak.
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde

4A SSK 4B BAĞKURLU emekliye 3 ödeme birden geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayı verdi, işte ödeme tarihleri

DOĞAN MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU 

Ayrıca emekliler için ilave zam nedeniyle ortaya çıkan maaş farkı ödemelerinde de tarihler belli oldu. TBMM'de bu hafta ilave zam için oylama yapılacak. Mecliste onay çıkması durumunda bir hafta içinde emekliye ek zam ödemelerinden Doğan maaş farkı da hesaplara yatacak.

PROMOSYON ÜCRETLERİ ZAMLANDI 

Emekliye bankalar tarafında promosyon fırsatları gelmeye devam ediyor. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisi maaşlarına Ocak 2024 itibarıyla yapılan zamlarla beraber Benim Maaş promosyonu miktarları da değişti. Son gelen bilgilere göre bankalar 15.000 TL'ye kadar promosyon desteği sağlamaya başladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: A Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...