Asgari ücret kadar burs verip madene indirecek

Asgari ücret kadar burs verip madene indirecek

EKONOMİ Haberleri

Tekstil sektörünün ardından madenciler de öğrenciye burs için kesinin ağzını açtı.

Madenciliği daha cazip hâle getirmek istediklerini dile getiren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, madencilik ve jeoloji öğrencilerine asgari ücretle burs vermeyi planladıklarını söyledi. Dinçer “Bu konuda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile birlikte çalışma başlattık. YÖK ile birlikte madencilik ve jeoloji fakültelerinin öğrencilerine asgari ücret ile burs vererek çok daha nitelikli öğrencileri üniversitelere, bu sektörün geleceğine emanet etmek istiyoruz” dedi. Dinçer, madencilik ve jeoloji bölüm öğrencilerinin eğitimi için de bir model önerisine sahip olduklarını belirterek “7+1, yani yedi sömestir okulda, bir sömestir sanayide veya madende çalışan öğrencileri mezun etmek istiyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimizi başlatıyoruz ve liseler ile ortaokullarda, madenciliği ve yerli kaynakların öneminden daha çok bahsedilmesi yönünde müfredata eklemeler yapılmasını sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Dinçer ayrıca, madencilik algısını yükseltmek ve sürdürülebilir doğru madencilik faaliyetleri için 50 ilde “Türk Madenciliğinde Farkındalık ve Uluslararası Marka Yolculuğu” paneli düzenleceklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...