İkinci el oto gayrimenkulle yarışıyor

İkinci el oto gayrimenkulle yarışıyor

EKONOMİ Haberleri

Pandemi döneminde artan ikinci el otomobil talebi, otomobili yatırım aracı hâline getirdi. Dövizdeki artış sebebiyle sıfır otomobil fiyatları hızlı yükselirken, sıfır otomobilde tedarik süresinin artması ve sıralar oluşması, ikinci elde artışı katladı.

Birçok modelde sıfır otomobil fiyatından yüksek ikinci el fiyatları görülüyor. Türk Sanayici ve İş Adamlharı Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakçı, "Pandemi etkisi ile toplu taşıma kullanma isteği yerine özel araç ile seyahat isteğinin toplum geneline yayılması ve bir ay öncesine kadar kamu bankaları tarafından düşük faizli kredi desteğinin sağlanması ikinci el araçlara talebi arttırdı. Pandemi döneminde fabrikaların kapalı kalması ise piyasaya yapılan arzı düşürdü. İkinci el oto fiyatları üç ay öncesine göre yüzde 40 arttı. Ulaşım araçları yatırım aracı oldu. 30 Ağustos'taki ÖTV artışı fiyatları daha da yükseltti. Eski seviyelere düşüş şimdilik beklenmiyor. Çünkü talep yüksek, sıfır araç bu talebi karşılamıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...