Yerlilik oranı yüzde 50’yi geçti

Yerlilik oranı  yüzde 50’yi geçti

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin en önemli havacılık programlarından Genel Maksat Helikopteri Programı kapsamında T70 Kara Şahin helikopterlerine güç veren motorların üretimine Eskişehir’de devam ediliyor.

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, yerlilik oranını sürekli artıklarını belirterek “Yerlilik oranı fabrikamızda ürettiğimiz parçaların yüzdeleri arttıkça artıyor. Şu an itibarıyla yüzde 50’yi geçtik. Hedefimiz yüzde 60’lara doğru çıkarmak” dedi. Şu an itibarıyla 47 adet T700-TEI-701D plakalı yerli helikopter motoru üretildiğini kaydeden Akşit “Bunlardan 36’sını TUSAŞ’a teslim ettik. Kalanları da kalite, denetim ve test kalifikasyon süreçlerini tamamladıkça sevkiyatını yapacağız. An itibarıyla da neredeyse hafta bir motor üretir duruma geldik” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...