Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fibabanka Genel Müdürü Mert: Bankacılık hizmetine erişim kolaylaşacak

Düzenleyen:
Fibabanka Genel Müdürü Mert: Bankacılık hizmetine erişim kolaylaşacak

EKONOMİ Haberleri

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert "Fibabanka olarak, ilk günden bu yana sektörde en iyi altyapıya sahip olmak adına teknoloji alanında çok büyük yatırımlar yaptık. Şimdi yayınlanan yönetmelik taslağı ile bankacılık hizmetleri ve finansal çözümler daha geniş kitlelere ulaşacak" dedi.

Pandemiyle birlikte hayatımızın vazgeçilmezi olan dijitalleşmenin öncüsü bankalar, servis bankacılığı için kolları sıvadı. Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert , Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 'Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ve Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı yayınlamasını 'Türk Bankacılık ve finans dünyasında yeni bir dönemin habercisi' olduğunu söyledi.

Mert "Yönetmelik yayınlandığında bankacılık hizmeti sunmak isteyecek işletmeler, banka müşterisi olmayan, bankalardan hizmet almayan bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayabilecek. Hedeflenen kitlelerin finansman, ödeme ve yatırım araçları gibi bankacılık ürünlerine kolay ve sorunsuz erişimi sağlanırken, tabana yayılan bu uygulamaların ülke ekonomisine de olumlu etki sağlamasını bekliyoruz. Biz de ülkemiz ekosisteminde faaliyette bulunan elektronik para şirketleri, ödeme şirketleri gibi fintek girişimlerine, pazaryeri olarak veya perakende ürün satışları yapan e-Ticaret platformlarına ve kendi uygulamaları üzerinden müşterilerine finansal hizmet vermek isteyen kuruluşlara sunduğumuz Servis Modeli Bankacılığı ile yeni bir dünyanın kapısını açıyoruz. Dijital kanal kullanımına ağırlık veren bir Banka olmamız tüm müşterilerimize çok avantajlı ürün ve hizmetler sunmamızı sağlıyor" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...