ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Piyasaların merakla beklediği ABD ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı. Buna göre, ABD ekonomisi, 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,2 ile beklentilerin altında büyüdü.

ABD ekonomisine ilişkin büyüme rakamları belli oldu. Piyasaların merakla beklediği rakamlara göre, ABD ekonomisi 2023'ün son çeyreğinde beklentilerin altında büyüdü. 

BEKLENTİ NEYDİ, ABD EKONOMİSİ YÜZDE KAÇ BÜYÜDÜ?

ABD ekonomisi 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,2 ile beklentilerin altında büyüdü. Ekonomistler ABD ekonomisinin yüzde 3,3 büyümesini bekliyordu.

ABD EKONOMİSİ 2023'TE YÜZDE 2,5 BÜYÜDÜ 

Ülkenin GSYH verisine ilişkin öncü verilerde ekonominin yılın dördüncü çeyreğinde  yıllık bazda yüzde 3,3 büyüdüğü kaydedilmişti. ABD ekonomisi 2023 genelinde ise yüzde 2,5 büyüdü.

ABD EKONOMİSİNİN PANDEMİ VE SONRASINDAKİ BÜYÜME PERFORMANSI 

Büyüme hızında geçen yıl bir önceki yıla göre artış görülen ABD ekonomisi, Covid-19 salgınının etkisiyle 2020'de gösterdiği yüzde 2,2'lik daralmanın ardından 2021'de yüzde 5,8 ile güçlü bir büyüme kaydetmiş, 2022'de ise büyüme hızı yavaşlayarak yüzde 1,9 olmuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...