Akaryakıta son 1 haftada üçüncü zam! Tabela gece yarısı bir kez daha değişti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıta son 1 haftada üçüncü zam! Tabela gece yarısı bir kez daha değişti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akaryakıta son 1 haftada üçüncü zam geldi. Dün gece yarısı itibarıyla benzinin litresi 1 lira 46 kuruş arttı. Zammın ardından benzinin litresi 39 lira seviyesini aştı.

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. Son dönemde üst üste zam gelen akaryakıta bir zam daha eklendi. Gece yarısı itibarıyla benzinin litresi 1 lira 46 kuruş arttı. 

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 38 lira 37 kuruşa, Ankara'da 39 lira 1 kuruşa, İzmir'de ise 39 lira 22 kuruşa çıktı. 

Akaryakıta son 1 haftada üçüncü zam! Tabela gece yarısı bir kez daha değişti

SON 1 HAFTADA 3. ZAM

Akaryakıt fiyatlarına son 1 haftada üst üste üçüncü kez zam geldi. 18 Ocak tarihinde oto gaza 40 kuruş, 20 Ocak tarihinde ise 1 lira 15 kuruş zam gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Riza24 Ocak 2024 11:04

Artık şu ülkede dolar lafı duymaktan nefret ettim bizim pparamizin suyumu çıktı

Sonraki Haber Yükleniyor...