Alman banka devinden TL tahvil tahmini: 2024'te en iyi performansı gösterecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Alman banka devinden TL tahvil tahmini: 2024'te en iyi performansı gösterecek

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya'nın en büyük bankalarının başında gelen Deutsche Bank'tan Türk Lirası tahmini geldi. Deutsche Bank, TL tahvillerinin 2024'te en iyi performansı gösterecek tahvillerin arasında olduğu belirtti.

Deutsche Bank'tan Türk Lirası için çarpıcı bir analiz geldi. Bankanın yatırımcılarına gönderdiği notta, TL tahvillerinin 2024'te en iyi performansı gösterecek tahvillerin arasında olduğu belirtildi.

TL TAHVİLLERİ 2024'TE EN İYİ YATIRIM OLACAK

Deutche Bank’ın Christian Wietoska öncülüğündeki analistleri, lira cinsi tahvillerin 2024'ün en iyi yatırımı olabileceğini öngördü. Konuyla ilgili paylaşılan raporda, "Yapısal olarak boğa tutumuna dönmek için hâlâ birkaç ay daha var. TL tahvillerde 200-400 baz puanlık daha fiyatlama aralığı olacaktır. Bundan sonra ise bu tahviller yapısal perspektif dolayısıyla değer sunacaktır" ifadesini kullandı.

DEUTSCHE BANK ŞİMDİLİK BEKLEMEDE 

Deutsche Bank'ın bilgi notunda, halihazırda görülen yeniden fiyatlamaya ve son dönemdeki agresif faiz artışlarına rağmen Türk tahvil piyasasına yeniden girmek için henüz çok erken olduğu belirtildi.

BÜYÜME VE ENFLASYON TAHMİNLERİ YÜKSELDİ

Bilgi notunda, büyümenin ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde gelmesi ve bütçe açığı projeksiyonlarının da öngörülenin üzerinde olması nedeniyle, Türkiye'nin büyüme tahmininin yüzde 4'e çıkartıldığı vurgulandı.

Enflasyonun, iç talepteki yumuşama, enflasyondaki gerileme eğilimi ve döviz kurlarındaki istikrarla yüzde 61'de duraksadığı kaydedilen bilgi notunda, enflasyonist baskıların ilerleyen aylarda da devam edeceği, yıl sonunda enflasyonun yüzde 69 seviyelerinde olabileceği öngörülerine yer verildi.

FAİZ ARTIŞI DAHA FAZLA KAYBA NEDEN OLACAK

Buna göre Deutsche analistleri, enflasyonist baskılar ve yüksek hacimli tahvil ihraçları ile en az 500 baz puanlık daha faiz artışının gerçekleşmesinin yıl sonuna dek tahvillerde daha fazla değer kaybına yol açabileceğini belirtti. Analistler, konuyla ilgili, "Yüksek enflasyon TL'de nominal değer kaybının kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor ancak gelecek sene ve sonrasında bu değer kaybının daha kademeli olmasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...