Merkez Bankası 'Yatırımcı Günleri' başlıyor: Erkan ve Şimşek'in ilk durağı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Merkez Bankası 'Yatırımcı Günleri' başlıyor: Erkan ve Şimşek'in ilk durağı belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Merkez Bankası (TCMB), "Yatırımcı Günleri" başlıyor. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılacağı ilk toplantının adresi belli oldu.

Para politikasında rasyonel dönüşün ardından ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcı temasları hızla sürüyor. Merkez Bankası bu doğrultuda "Yatırımcı Günleri" düzenleyeceğini duyurdu.

YATIRIMCI GÜNLERİNİN İLKİ NEW YORK'TA

Merkez Bankası'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Yatırımcı Günleri'nin ilkinin, 11 Ocak'ta New York'ta gerçekleştirilecek. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılması bekleniyor.

TCMB'den yapılan açıklamada, Yatırımcı Günleri ile enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunumlar yapılacağı ve teknik soruların yanıtlanacağı belirtilerek, katılıma dair ayrıntıların ayrıca duyurulacağı ifade edildi.

Merkez Bankası 'Yatırımcı Günleri' başlıyor: Erkan ve Şimşek'in ilk durağı belli oldu

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve gelmesinden bu yana Körfez ülkeleri, Hindistan, ABD, Londra, Marakeş ve Paris'te uluslararası yatırımcılarla temas kurmuştu. Marakeş'te düzenlenen toplantıya katılan Hafize Gaye Erkan, Fed Başkanı Jerome Powell ile görüşmüştü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...