Altın fiyatında güçlü dolar baskısı! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? İslam Memiş 'son demler' diyerek uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın fiyatında güçlü dolar baskısı! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? İslam Memiş 'son demler' diyerek uyardı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerle yükselişe geçen altın fiyatları, güçlü dolar karşısında düştükçe düşüyor. Gram altın bugün ne kadar? Çeyrek ve yarım altın kaç TL'den satılıyor? Altın uzmanı İslam Memiş 'son demler' diyerek uyardı.

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik risklerle yükselişe geçen ve 2.000 dolar eşiğini aşan Ons altın'da düşüş giderek büyüyor. Jeopolitik kazançlarını silen spot altında kayıp 50 doları aşarken, gram altında düşüşten nasibini aldı. Gram altın bugün ne kadar? Çeyrek ve yarım altın kaç TL'den satılıyor? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik yorum geldi.

PİYASALAR POWELL'A ODAKLANDI

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'dan bugün Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) düzenlediği konferansta yapacağı sözle yönlendirmelere odaklandı. Powell'ın açıklamalarının varlık fiyatlarında oynaklığı artıracağı tahmin ediliyor. Kritik konuşma öncesinde faiz ve enflasyona dair Fed üyelerinden gelen şahin tondaki açıklamalarla dolar endeksi uluslararası piyasalarda yeniden yükselişe geçti.  Altın fiyatları ise baskılandı.

ONS ALTIN KAZANÇLARINI SİLİYOR

İsrail'in Gazze'de başlattığı saldırılar nedeniyle artan jeopoitik riskler, yatırımcıların güvenli limanı altında yükselişi beraberinde getirdi. 7 Ekim öncesinde 1810 dolar seviyesinde olan Ons altın hızlıca 1900 dolar eşiğini aşarak 2000 dolara kadar yükseldi. İki hafta üst üste cuma günü 2000 dolar eşiğini aşan Ons altın, Fed üyelerinden gelen şahin tonda mesajlarla yeniden düşüşe geçti.

Dünkü işlemlerde 1971,09 dolar ile günün en yükseğini gören Ons altın, kapanışta 1947,49 dolara kadar geriledi. Son bir ayın en düşük seviyesini gören Ons altın yeni güne 1950 dolar sınırında başladı.

Altın fiyatında güçlü dolar baskısı! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? İslam Memiş 'son demler' diyerek uyardı

GRAM ALTIN 1800 TL'NİN ALTINDA

Ons altından destek bularak ekranda 1830 TL seviyelerine, Kapalı Çarşı'da ise 1873 TL'ye kadar yükselen gram altın da düşüşten nasibini aldı. Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişle düşüşlerin sınırlı kaldığı gram altın 1800 TL'nin altında fiyatlanmaya başladı.

1779,85 TL'ye kadar inen gram altın, yeni güne 1787,56 TL'den işlem görüyor.

Çeyrek altın 2.923.66 TL'den, yarım altın 5.848 TL'den Cumhuriyet altın 12.391 TL'den, Ata altın 12.449TL'den, 22 ayar bilezik 1.679.59 TL'den satılıyor.

1.860'IN ALTINA GERİLEDİ! AMA ALMAM!

Altın fiyatlarında yaşanan kritik düşüş sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kritik uyarılarda bulundu. "Serbest piyasalarda (fiziki) geçen 1.873 lira görülmüştü. Bugün de 1.873 lira görüldü. Ama almam. Ons'u takip edeceğim." ifadelerine yer verdiği eski paylaşımı alıntılayan altın uzmanı İslam Memiş, şu açıklamayı yaptı:

"1.860'ın altına geriledi. Kalan yüzde 25 için 1.930 görülür umuduyla. Gram tarafı şimdilik 40 lira geriledi. Son demler"

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...