Altın fiyatları için kritik saat! İslam Memiş en uygun zamanı ve yöntemi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: TV100
- Güncelleme:
Altın fiyatları için kritik saat! İslam Memiş en uygun zamanı ve yöntemi açıkladı

Ekonomi Haberleri  / TV100

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in açıklayacağı faiz kararını değerlendirdi. Memiş, gram altın, euro ve gümüş almak için iyi bir dönem olduğunu söyledi ve altın alma yöntemini açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 1 Kasım 2023 tarihli köşe yazısında, Fed'in açıklayacağı faiz kararını değerlendirdi. Memiş "Dolar endeksinin (dxy), 105,50-107,0, EUR/USD paritesi 1,0550-1,0700, ons altın (xau/usd) 1.930-2.030 dolar, ons gümüş 22,80-24,50 dolar aralığında dalgalanmasını bekliyorum. Dolar ve karşısındaki enstrümanlar faiz kararını sınır seviyede bekliyor" diye konuştu.

İşte İslam Memiş'in bugünkü köşe yazısı:

FED BUGÜN  NE MESAJ VERECEK?

Piyasaların gözü bugün Fed’in faiz kararında olacak. Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını bu akşam saat 21:00’de açıklayacak.

Fed, son toplantısında politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. Faiz kararı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında açıklamalarda bulunacak. Küresel piyasaların genel kanısı Fed’in faizlerde bir değişikliğe girmeyeceği, pas geçeceği yönünde.

Kişisel beklentim de faizlerde bir değişime gitmeyeceği yönünde. Ancak Aralık veya Ocak toplantısında 25 baz puan faiz artırımı (son kez) yapma ihtimali güçlü. Tahvil faizlerindeki artış, dolar endeksinin (dxy) yüksek seyretmesi aslında onlar içinde sorun oluşturmaya devam ediyor.

Yüzde 2 enflasyon hedefinden uzak kalmayı sürdürüyorlar.

ORTADOĞU RİSKLERİ

Sorun olarak görmüyorlar çünkü ellerine "Hamas-İsrail savaşı" gibi bir koz geçti.

Birinci enflasyonun nedenini Rusya-Ukrayna savaşına bağlayanlar, Hamas-İsrail savaşını enflasyonun düşmemesinde ikinci nedene bağlayacaklar.

Artık tüm açıklamalarda “Ortadoğu riskleri” konusunu ilk başlıkta anlatabilirler.

Fed, faiz artırımı yapmasa da "Şahin" tonda açıklamalar yapabilir. Yani, söylemle piyasa yönlendirmeye devam. Perşembe ve Cuma günleri uluslararası piyasalarda dolar ve karşısındaki enstrümanlarda volatilite yüksek olur.

FAİZ KARARINI SINIR SEVİYEDE BEKLİYOR

Aman dikkat!

Dolar endeksinin (dxy), 105,50-107,0, EUR/USD paritesi 1,0550-1,0700, ons altın (xau/usd) 1.930-2.030 dolar, ons gümüş 22,80-24,50 dolar aralığında dalgalanmasını bekliyorum. Dolar ve karşısındaki enstrümanlar faiz kararını sınır seviyede bekliyor.

Dolar karşısındaki varlıklarda haftaya son kez aşağı yönlü düzeltme bekliyorum.
Altın ons (xau/usd) 1.960-1.930 dolar
Gümüş ons (xag/usd) 23,00-22,80 dolar
Önemli destek seviyeleri.
Dolardan parite üzerinden Euro, altın veya gümüş almak için iyi zamanlar olduğunu söyleyebilirim.

NE GEREKİYORSA YAPARIZ

Bu akşam karşımızda ŞAHİN fed olacağını düşünüyorum.
Dolar endeksi (dxy) 107 seviyesiyle son şovunu yapar ve gözünü daha alt seviyelerde açar.
Mesaj yine aynı "O enflasyon düşecek, güçlüyüz, ne gerekiyorsa yaparız."

Umarım yeni bir şeyler söylerler de, tartışacağımız yeni başlıklar olur.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: TV100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...