Altın fiyatları tepetaklak oldu, gramı dahi Kapalıçarşı'da sert düştü: Teknik analist "çok iyi fırsat" diyerek rekora işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim
- Güncelleme:
Altın fiyatları tepetaklak oldu, gramı dahi Kapalıçarşı'da sert düştü: Teknik analist "çok iyi fırsat" diyerek rekora işaret etti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ekonomim

Altın fiyatları tepetaklak oldu. Fed'in şahin duruşuyla soğuk duş etkisiyle karşı karşıya kalan altın, son 8 ayın en düşük seviyesini gördü. Gram altın da düşüşten nasibini alırken, teknik analistten çarpıcı tavsiye geldi. "Çok iyi fırsat" diyen uzman isim rekora işaret etti

Güçlenen dolar karşısında baskı altında kalan altın fiyatları sert düştü. 4 Mayıs 2023'te 2.067 dolar zirvesinden sonra başlayan düşüşünü sürdüren Ons altın, 1850 dolar seviyesinin altına indi. Ons altın 8 ayın en düşük seviyesini kaydederken, gram altında kayıp yüzde 2.55'i buldu. Teknik analist Üzeyir Doğan'dan altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında çarpıcı yorum geldi.

ONS ALTIN SON 8 AYIN DİBİNDE

Fed yetkililerinin şahin tonları ve ABD 10 yıllık tahvil getirilerini 16 yılın en yüksek seviyesine taşınması Ons altını olumsuz etkiledi. Dünkü işlemlerde 1870 dolar seviyesinde tutunmaya çalışan Ons altın, destek seviyelerini aşarak 1850 dolar seviyesinin de altına indi. Gün içinde 1879.87-1846.33 dolar seviyesinde işlem gören Ons altıni kapanışta 1848.62 dolardan işlem gördü. Günlük 0.87 kayıp yaşayan ons altında haftalık kaybı 3.73'ü buldu. Bu rakam Şubat'tan bu yana en büyük haftalık kayıp olarak kayıtlara geçti.

Altın fiyatları tepetaklak oldu, gramı dahi Kapalıçarşı'da sert düştü: Teknik analist

GRAM ALTINDA KAYIP YÜZDE 3'E DAYANDI

Ons altındaki düşüşten nasibini alan gram altında kayıp yüzde 3'e dayandı. Dolar/TL'nin yükselişinden az da olsa destek bulan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, bu hafta yüzde 2.81 değer kaybıyla 1627.647 TL'ye indi. Ekranda yaşanan düşüşün aksine serbest piyasada 1700 TL'nin altına inmeyen gram altın, Kapalı Çarşı'da uzun zamanın ardından kritik seviyenin altına indi. Kapalı Çarşı'da gram altın 1.693,53 TL'den işlem gördü.

Altın fiyatları tepetaklak oldu, gramı dahi Kapalıçarşı'da sert düştü: Teknik analist

ALTINDA ÇOK İYİ ALIM FIRSATI

Phillip Capital Yurt İçi Piyasalar Grup Başkanı Üzeyir Doğan, düşen altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken yorumda bulundu. Teknik analist Üzeyir Doğan, "çok iyi fırsat" diyerek rekora işaret etti. ABD’de yükselen faizler altının ons fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini söyleyen Doğan, şu yorumu yaptı:

"Bir süre daha bu baskı hissedilebilir, lakin biz bundan sonraki süreçte altının ons bazında düşüş sergilediği her dönemin özellikle 2024 sonu hedefli yatırımcılar için çok iyi alım fırsatı oluşturacağını düşünüyoruz. Bu nedenle orta uzun vadeli yatırımcıların portföylerinde altın ağırlığını artırmak için hazırlıklı olmalarını öneriyoruz.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...