Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Altın fiyatlarında zirve yolculuğu hızlandı! BİST 100 endeksi ASELSAN ile yükseldi

Altın fiyatlarında zirve yolculuğu hızlandı! BİST 100 endeksi ASELSAN ile yükseldi
Fotoğraf Başlığı Altin fiyatlarinda zirve yolculugu hizlandi! BIST 100 endeksi ASELSAN ile yükseldi

Piyasalarda son dakika! Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün %0,25 primle 9134 puandan kapanış yaptı. Günün en hacimli hisselerinden ASELSAN’da yükseliş %5’i aştı. Altın fiyatları ise ABD Başkanı Trump’ın yeni tarifeleri duyurması ve ABD-Çin müzakerelerine ilişkin somut adımların gelmemesi üzerine “güvenli liman” alımları ile bugün de yükseldi. Ons altında işlemler akşam saatlerinde 3390 dolara yakın devam ediyor.

Kaydet
a- | +A

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi- Piyasalarda haftanın ikinci işlem günü geride kalırken; altın fiyatlarında yükseliş, borsada yatay-yukarı eğilim ve döviz kurlarında stabil görünüm öne çıktı.

ABD Başkanı Trump’ın, yabancı filmlere %100 gümrük vergisi getirmesi ve ilaç vergilerini de yakında açıklayacağını söylemesi, altın güvenli liman alımlarını destekledi. Akşam saatlerinde ons fiyatı %1,75 primle 3390 dolara yakın seyrini sürdürüyor. Spot piyasada gram atın ise 4210 TL’ye yükseldi.

BAKMADAN GEÇME
Sadece o kazandırdı! Borsa liginin şampiyonu Galatasaray
HABER

Sadece o kazandırdı! Borsa liginin şampiyonu Galatasaray

BORSADA SINIRLI YÜKSELİŞ

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi ise %0,25 primle 9134 puandan kapanış yaptı. ASELSAN hissesinde %5’i aşan yükseliş dikkat çekti.

Ata Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede, “9.000- 8.975 bandının üzerinde temkinli iyimserliğimizi koruyoruz. Muhtemel yükselişlerin güç kazanabilmesi ve daha kalıcı bir görünüm için 9.260 seviyesinin üzerinde kapanış şart. Bu seviyenin altında kalındıkça dikkatli hareket etmekte fayda var” görüşü dile getirildi.

Öte yandan döviz kurlarına bakıldığında dolar 38,60 TL ve Euro da 43,85 TL’ye yakın seviyelerden günü tamamlamaya hazırlanıyor.

BAKMADAN GEÇME
Altın yükselecek mi düşecek mi? İslam Memiş "Çok sert olacak" diye uyardı
HABER

Altın yükselecek mi düşecek mi? İslam Memiş "Çok sert olacak" diye uyardı

TCMB BAŞKANINDAN KRİTİK MESAJLAR

İç piyasalarda günün dikkat çeken gelişmelerine bakıldığında; TCMB Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde finansal piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin duraksadığını söyledi. Karahan, “Beklentiler, dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ediyor. Bu görünüm para politikasındaki sıkı ve kararlı duruşumuzu korumayı gerekli kılıyor” şeklinde konuştu.

HAZİNE’DEN 2 TAHVİL İHALESİ

Öte yandan bugün;

-TL'nin reel değerini gösteren “reel efektif döviz kuru” nisan verisi açıklandı. Buna göre reel efektif döviz kuru geçen ay 72,12 seviyesine geriledi.

- Hazine, 2 yıl vadeli tahvil ile 12,8 milyar TL'lik satış yapıldı ve faiz %47,19 oldu. 7 yıl vadeli tahvil ile de 5,5 milyar TL’lik satış gerçekleşti ve faiz %22,8 oldu.

-TÜİK’in açıklamasına göre “nisan ayı mevsim etkisinden arındırılmış enflasyon” %2,65’e yükseldi.

BAKMADAN GEÇME
Bitcoin için 2 büyük risk! 100 $ beklenirken, fiyatlar fren yaptı
HABER

Bitcoin için 2 büyük risk! 100 $ beklenirken, fiyatlar fren yaptı

KÜRESEL PİYASALARDA YAŞANANLAR

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere bakıldığında ise;

-Uluslararası Finans Enstitüsü "Küresel Borç" raporunu yayımladı. Buna göre geçen yıl ilk çeyrekte 313 trilyon dolar olan küresel borçlar, bu yıl ilk çeyrekte 324,3 trilyon dolara ulaştı ve rekor kırdı.

-Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Avrupa ile ilişkilerin 50. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda; tarife gerilimine atıfta bulunarak, Çin ile AB'nin, ABD’ye birlikte karşı çıkması gerektiğini söyledi.

-ABD'de dış ticaret açığı martta, tarifelerden etkilenmek istemeyen alıcıların öne çektiği ithalatla 140,5 milyar dolar oldu ve beklentileri aştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.