Altın rekor kırdı, sahtesi çoğaldı! Esnaf alırken de satarken de önemli püf noktaları sıraladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın rekor kırdı, sahtesi çoğaldı! Esnaf alırken de satarken de önemli püf noktaları sıraladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rekor üstüne rekor kıran altına talep yükseldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den sahte altın uyarısı geldi. Altın alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Palandöken, imitasyona karşı uyardı.

Enflasyona karşı yatırımcıların güvenli limanı altına talep yükseliyor. Altın rekor üstüne rekor kırarken, piyasada giderek çoğalan sahte altınlar vatandaşın canını yakıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den sahte altına karşı uyarı geldi. 

TALEP ARTTI, SAHTECİLİK ÇOĞALDI

Altının güvenilir yerlerden, renk, hafiflik, TSE belgesi gibi unsurlara dikkat edilerek alınması gerektiğini söyleyen Palandöken, altına talebin son 1 yılda arttığını söyledi. Palandöken, "Ağustos 2022 başlarında 1016 TL olan gram altın şu anda 1700 lira seviyelerinde bulunuyor. Altına yatırım yapan vatandaşlarımızın son 1 yılda yüzde 66 kazanç sağlamasının altında yatan en önemli etken, altın yatırımının her dönem güvenli bir yatırım aracı olarak görülmesi." ifadesini kullandı.

ALTIN ALIRKEN DE SATARKEN DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Altında sahteciliğin arttığını belirten Palandöken, özellikle internetten ve bilinmeyen yerlerden altın satın almanın risklerine dikkati çekti. Altında sahteciliğin en fazla sarrafiye ve zincir takılarda görüldüğünü söyleyen Palandöken, şunları kaydetti:

"Altın güvenilir yerden, tanıdığınız kuyumcudan veya mahalle esnafından alınır. Güven ilişkisi üzerine gerçek olduğunu bilirsiniz. Ülkemiz için büyük bir önemi olan altını alırken ve satarken rengine, hafifliğine, bükülüp bükülmediğine, ayarına, patentine ve TSE belgesinin olup olmadığına mutlaka dikkat edilmeli."

Altın rekor kırdı, sahtesi çoğaldı! Esnaf alırken de satarken de önemli püf noktaları sıraladı

ONS ALTIN YENİDEN ATAKTA

ABD Merkez Bankası FED’in resesyondan başarılı bir şekilde kaçınırken enflasyonu daha yüksek faiz oranlarıyla kontrol altına alacağı beklentisi uluslararası piyasalarda 1885 dolar bandına geri çekilen Ons altın, bugün yeniden yükselişe geçti. Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta merkez banka yetkililerinin toplandığı Jackson Hole’da yapacağı konuşma öncesinde Ons altın yeniden atağa kalkarak 1900 dolar eşiğini aştı. Ons altın anlık olarak 1904 dolar seviyesinde yükseliş eğilimini sürdürüyor.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Ons altındaki düşüşe rağmen, Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı yeni kararlarla desteklenen gram altın, ekranda yaşanan düşüşün aksine serbest piyasada 1700 TL'nin üstünde seyretmeye devam etti. Ekranda 1.665 TL seviyesinden alıcı bulan gram altın, serbest piyasada 1740 TL'den işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...